zuma dorogaСьогодні, 17 грудня, на автомобільних дорогах Львівщини працює 100 одиниць снігоочисної техніки, з них 86 одиниць – на дорогах державного значення. Про це повідомили у департаменті дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації.

З метою утримання доріг у належному стані використали 721,6 т піщано-соляної суміші.

Окрім того, до робіт з прибирання снігу задіяли 134 робітники.

Водночас, за даними департаменту, через сильні опади дощу з переходом в мокрий сніг та сніг (найбільше опадів зафіксовано по півдню території області та в горах - до 32 мм, що становить 50 відсотків місячної норми), а також налипання мокрого снігу на лініях електропередач і деревах (до 27 мм у м. Львові), вдень 16 грудня виникли пошкодження в електромережах області. До ліквідації аварійних відключень залучались 22 бригади ПрАТ “Львівобленерго” у складі 26 одиниць техніки та 68 працівників.

На 08:00 год. ранку 17 грудня на території області залишаються тимчасово знеструмленими 53 населених пункти (33 повністю та 22 частково) в 9 районах області та частково м. Борислав, де через пошкодження повітряних ліній електропередач мешканці 6-ти вулиць залишаються без світла.

Роботи з ліквідації пошкоджень в електромережах продовжуються.

Проїзд по автошляхах області державного та місцевого значення забезпечено.

З метою забезпечення руху транспорту на дорозі Київ - Чоп та не допущення утворення автомобільних заторів, у Сколівському районі на Орявському та Івашківському перевалах протягом доби 16 грудня залучались 2 од. техніки та 6 чол. особового складу 2-го спеціального регіонального центру швидкого реагування ДСНС України. Всього від підрозділів ДСНС України, які дислокуються на території області, для подолання наслідків негоди було залучено 7 од. техніки та 25 чол., якими здійснювалось буксирування 56 автомобілів (з них 55 великовантажних автомобілів та 1 автобус), а також проводилась розчистка доріг від повалених дерев.

Порушень в роботі систем забезпечення населення теплопостачанням не зафіксовано.

Ліквідація наслідків негоди триває. Ситуація перебуває на контролі керівництва області.