Форпост

Як можна виділяти майже 100 мільйонів підприємству, яке попри вимогу депутатів, жодного разу не звітувало, куди йшли гроші за 8 місяців сміттєвої кризи. Про це заявив на позачерговій сесії Львівської міськради голова фракції УКРОП у Львівській міськраді Ігор Телішевський.

«Дві фракції не були запрошені на обговорення даної ухвали, даної проблеми. Минуло 8 місяців. Що зроблено? Ми досі не маємо стратегії виходу із кризи. А яка проблема буде весною, якщо сміття не буде звідти, з тих місць, які передбачені в ухвалі, не буде вивозитись? Ми виділяємо земельні ділянки, але вони також не були обговорені депутатами. Майже 100 мільйонів пропонується виділити ЛКП «Львівспецкомунтранс», але звіту Тараса Стефанишина, директора підприємства, не було, скільки було вкрадено грошей, скільки вивозиться сміття, скільки накопичується…», - зазначив Ігор Телішевський.

«Орієнтовна сума, яка була потрачена на відшкодування перевізникам це 84 мільйони гривень за минулий рік. На наступному пленарному засіданні буде звіт по кожній гривні», - відповів йому Садовий.

Водночас депутат Іван Гринда звернув увагу, що сміттєпереробний завод навряд чи вдасться побудувати за три місяці, відтак існують загрози, куди буде вивозитись сміття із тимчасових майданчиків, чи не буде воно там накопичитись.

«Ми маємо попередні домовленості про вивезення брикетованого сміття, яке потребує інших дозвільних документів, в тому числі не виключаємо можливість вивозити сміття за кордон. Нам простягають руку допомоги», - відкоментував мер.

Також він запевнив: «Ми цього року почнемо будувати завод з глибинної переробки сміття. Відповідне рішення 26 числа буде включене у порядок денний. Це буде перший такий завод в Україні», - заявив Андрій Садовий.