tramvaj lviv kvytok komposter 8905
Фото ілюстративне. Джерело: ZIK
Інцидент трапився у січні 2018 року у трамваї №8 у Львові. Як розповіла Форпосту мати потерпілої пані Л., її неповнолітню доньку та її подругу силоміць висадили із трамваю троє контролерів, посилаючись на те, що у одної з дівчат відбиток на квитку не співпадає із відбитками компостера.

«Ці особи почали кричати на дівчат, та заставили вийти на найближчій зупинці, витягнувши одну із них за рукав, а іншу виштовхавши із трамваю, хоча її квиток за їх оцінками відповідав компостеру трамваю», - розповіла мати постраждалої.

За словами жінки, контролери говорили з дівчатами на підвищених тонах, що вона сама чула, коли до неї зателефонувала донька. Вони вимагали сплатити штраф 60 гривень за безквитковий проїзд, при цьому не пред’явивши жодних посвідчень.

«Коли я прибула на місце події, попросила показати посвідчення посадових осіб. Мені їх показали та дозволили записати. На моє запитання, чому дівчат, а особливо неповнолітню мою доньку виштовхали з трамваю, силою утримували на трамвайній зупинці, принижували та ображали, мені відповіли, щоб я краще виховувала дитину та заперечили, що таке відбувалося», - розповідає пані Л.

Жінка розповідає, що один із контролерів представився представником громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону "ПАТРІОТИ" та пояснив, що мав право затримати при виявленні правопорушення до приїзду поліції.

«Згодом приїхав патруль. Контролери заявили про вчинення правопорушення. Я заявила про моральний та фізичний вплив на дівчат. Поліцейські наполягали на оплаті штрафу, дослухаючись лише до слів контролерів. Заяву мою на місці прийняти не хотіли», - продовжує жінка.

Зрештою, львів’янка таки написала заяву в ГУ НП у Львівській області, зазначивши, що службові особи «Львівелектротрансу» перевищили свої службові повноваження. «Вони повинні були мати прикріплені посвідчення чи нагрудні знаки з особистим номером контролера на лицьовому боці верхнього одягу. Вони силоміць вивели дівчат із трамваю. При цьому одна із дівчат повідомила, що вона неповнолітня, а до її квитка у контролерів не було зауважень. Дівчат насильно утримували на трамвайній зупинці, посилаючись на право громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону "ПАТРІОТИ" вчиняти такі дії. Виписали штраф на основі власних суджень. Чинили моральний та фізичний вплив на дівчат», - йдеться у заяві пані Л.

Форпост відкритий для розміщення позиції іншої сторони конфлікту.