f166f2b340f682401cd10b226c9b1f91Керівнику Львівського "Правого сектору" була вручена повістка до ГПУ через сумнозвісну справу "BlaBlaCar". Про це повідомила прес-служба "Правого сектору".

Нагадаємо, що 4 квітня 2016 року по дорозі зі Львова до Києва зник помічник судді Тарас Позняков. Як стало відомо, молодий юрист їхав з попутниками, знайденими на інтернет-сервісі "BlaBlaCar". Слідством було встановлено двоє із трьох осіб, що їхали з Тарасом в машині.

17 січня цього року, до керівника НВР "Правий сектор" Львівщини Тараса Бобанича "Хаммера" з'явилися слідчі з Генпрокуратури України. Спочатку вони прийшли у помешкання, де Тарас проживав раніше та сказали, що мають ордер на обшук власниці квартири. Власниця одразу ж зв'язалась з Тарасом Бобаничем та повідомила йому про це.

Бобанич зв'язався особисто зі слідчими аби дізнатися у чому справа. На що йому повідомили, що він буде опитаний як свідок по сумнозвісній справі "BlaBlaCar".

Слідчий ставив питання з приводу того, чи був знайомий "Хаммер" з потерпілим Тарасом Позняковим та ще з рядом невідомих осіб. Почувши заперечувальну відповідь, слідчий заявив що: "за відомостями слідства саме ви зустрічалися з Тарасом Позняковим і вимагали в нього 10 000 доларів".

"У відповідь очільник Львівського “Правого сектору” сказав, що ніколи не був знайомий з потерпілим та ніколи з ним не зустрічався, як і з іншими людьми про яких запитували. Так само, було поставлено питання з приводу підозрюваних у цій справі. "Хаммер" був особисто знайомий з одним із підозрюваних (позивний "Лука"), але останній раз вони зустрічалися ще в серпні 2015 року в зоні АТО, тож про його подальшу долю він не знає", - йдеться у повідомленні.

Пізніше, керівника ПСУ знову було запрошено на допит та була вручена повістка до ГПУ на 6 лютого, 9:00

"До подій та обставин сумнозвісної справи "BlaBlaCar" я не маю жодного відношення! Про факт останньої знаю виключно зі ЗМІ. З потерпілим по даній справі Тарасом Позняковим я не знайомий та ніколи з ним не зустрічався (тим більше грошей в нього не вимагав!), так само як і зі всіма іншими кого називали слідчі.

З "Лукою" востаннє я перетинався в серпні 2015 року, в зоні АТО. Про теперішнє його місцеперебування мені не відомо! Намагання слідчих Генпрокуратури "прив'язати" мене до цієї справи розцінюю як відчай (оскільки слідство йде вже тривалий час) та політичну розправу режиму за мою громадську діяльність та націоналістичну позицію!", - заявив Бобанич.