IMG 1136Сьогодні, 25 січня, Львівська міськрада прийняла рішення про забезпечення житлом посадових осіб Львівської міськради з числа керівників департаментів та їх заступників, які мають стаж роботи у виконавчих органах ЛМР не менше п'яти років та не забезпечені житлом на території міста Львова. Про це повідомляє кореспондент Форпосту.

Рішення підтримало 42 депутати.

Усього в ЛМР налічується 10 департаментів, зокрема департамент «Адміністрація міського голови». 

Спершу авторами такої ініціативи були  п'ятеро депутатів ЛМР: Маркіян Лопачак (ВО "Свобода"), Петро Адамик (БПП), Григорій Козловський (БПП), Роман Федишин ("Самопоміч") та Андрій Рікота (ВО "Свобода"). Але згодом, завдяки ряду маніпуляцій, рішення було подано депутатам на розгляд, як ініціатива ЛМР.

Свою пропозицію у документі обрунтовують бажанням "віддати належне за багаторічну працю в інтересах громади Львова та з метою підвищення мотивації посадових осіб".

Проте, частина депутатів, які були ініціаторами, тепер всіляко відхрещуються від свого рішення. Зокрема, ВО «Свобода», оскільки вона лише стимулює можливість безконтрольно далі розпоряджатися квартирами міста на догоду окремих чиновників.

"Сьогодні усім очевидно, що багатотисячна квартирна черга у Львові, десятки списків на службове житло працівників різноманітних державних структур і навіть черга для ветеранів - це все не діє, а черговість отримання житла тасують у банальному ручному режимі. Ми долучились до розробки альтернативної ухвали, яка мала б на меті зробити ці процеси прозорими, публічними та наповнити чіткими критеріями надання службового житла людям інших міст. Але ухвала, яку прийняли сьогодні, нічого не змінює", - кажуть депутати.