DEHgZrfXgAAiRP Вчора, 27 січня, міністр інфраструктури України та представники аеропортів Харкова та Львова, в тому числі і гендиректор останнього, Тетяна Романовська, вирушили в Доху. Про це повідомляє Центр Транспортних Стратегій.

10685888"З делегацією аеропортів Львова та Харкова вилітаємо в Доху. Завтра в Катарі звичайний робочий день, тому працювати будемо і ми. Ключове питання - катарські інвестиції в економіку України і взаємодія в сфері інфраструктури. У 2016-17 рр. Ми переконували Qatar Airways,  №1 авіакомпанію в світі, відкрити рейси в Україну. Тепер двічі на день рейси Київ-Доха-Київ заповнені. Ніхто навіть не очікував, крім нас - ми були впевнені в цьому. Відкриваємо Україну арабському світу. Буде цікаво! ", - написав міністр інфраструктури Володимир Омелян в Facebook.

Не виключено, що метою візиту керівника транспортного відомства і представників українських аеропортів в Катар є в тому числі і переговори про запуск нових рейсів в Україну згаданої міністром Qatar Airways.

Раніше, в грудні, гендиректор аеропорту Львів Тетяна Романовська заявляла: "1 мільйон пасажирів - це певний Рубікон, перейшовши який ми стаємо "дорослішими". Це той показник, після досягнення якого ми виходимо в "вищу лігу" світу авіації. З такими результатами роботи ми стаємо цікавими для топ-компаній, таких як Qatar Airways, KLM, AirFrance, Emirates Airline".

Також вона додала, що "аеропорт зараз більш орієнтований на Європу, але в 2018 році ми додамо акценти ще й на Азію".

Дана заява була зроблена в контексті досягнення аеропортом мільйонного пасажиропотоку. З цього ж приводу аеропортом був знятий презентаційний відеоролик, який, можливо, стане частиною презентації львівського авіапідприємства в Катарі.