45466526564563У зв'язку із великою кількістю самовільних прибудов у вигляді балконів, веранд, кімнат до багатоквартирних будинків у Лвові пропонують масово їх узаконити. Про це йдеться у ініціативі на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"У зв'язку із великою кількістю самовільних прибудов(балкони,веранди,кімнати іт.п.) до багатоквартирних будинків пропоную створити комісію, яка визначить ці самобуди, проведе обстеження і при відповідності самобудів до будівельних норм (можливі незначні відхилення, які не несуть загрозу існуючим будовам) видасть документи на право користування самобудами (зміна техпаспорту), що в свою чергу збільшить надходження коштів на утримання цих будинків і прибудинкових територій (збільшення площі приміщення і відповідно квартплати). 

В якості штрафних санкцій забов'язувати власників самобудів зробити благоустрій приналежних до самобуду територій або споруд. 

Наприклад: облаштувати пішохідні доріжки біля будинку, озеленення прибудинкової території, ремонт в під'їзді і т.п.", - йдеться у тексті петиції.

Автором такої ідеї вказаний Євгеній Супрун. До кінця збору підписів залишилось