riverСтаном на 09 лютого в області на кір захворіло 362 особи, з них 273 дітей (згідно первинних діагнозів). Таку статистику повідомили у Департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА.

Ріст захворюваності відбувається в основному за рахунок дитячого населення, питома вага захворілих дітей становить 75%. 

Найбільше випадків зареєстровано у м.Львові – 214 осіб, з них 165 діти.

З початку року в заклади охорони здоров’я госпіталізовано 195 осіб, з них 134 дитини. 

Нагадаємо, кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Спеціального лікування нема.

Як ми писали раніше, впродовж 2017 року у Львові та області діагностовано 114 випадків, з них 50 – в грудні минулого року.

За перші два тижні 2018 року фіксується 75 звернень з клінічними ознаками кору. 

«Небезпека кору у тому, що хвора людина стає заразною за декілька днів до появи висипу і буде заражати усіх довкола. При цьому, можливість заражати у вірусу кору дуже висока: якщо біля хворого було 100 осіб, які не були щеплені і не хворіли на кір, то до 90 з них обов’язково захворіє. Тож якщо виникли описані вище симптоми, викликайте лікаря додому і не займайтеся самолікуванням. Якщо кір не вчасно або неправильно лікувати, можуть бути ускладнення зі сторони дихальних органів, центральної нервової системи, інших органів." - повідомляв Олег Когут, заступник директора ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України». Про це писав Форпост.