1 0 1 slidertop2Обласні державні адміністрації є дієвим засобом виконання державної влади в Україні.

На сьогоднішній день глава адміністрації - вища посадова особа тієї ж виконавчої влади та призначається гарантом Конституції. Після чого вже глава ОДА пропонує кандидатури на посади заступників.

З вуст команди новообраного президента України Володимира Зеленського регулярно звучать меcседжі про захист бізнесу та інвестицій, про перезавантаження влади і новий шлях розвитку країни. Пройшли вибори в парламент, на яких президентська команда отримала більшість. У багатьох регіонах вже призначені нові керівники ОДА. Але чи дійсно новопризначені і новообраний є командою Президента, яка готова виконувати задекларувати зміни? Розглянемо на прикладі Закарпатської області, так як журналістам стала цікава персона Ігоря Бондаренка та особливо людини, який до недавнього часу очолював Мукачівську РДА та був депутатом району від БПП, а тепер готується стати новоспеченим заступником нового голови ЗОДА від нової команди ЗЕ. Цікаво за якими квотами призначаються ймовірні фігуранти золоторудних справ і друзі Віталія Захарченка і панів Гожик?!

Наші джерела стверджують, що Сергій Гайдай винен великих грошей мукачівським бізнесменам і політикам. Тому вирішив зірвати банк в справі Мужіївського родовища, щоб розрахуватися з боргами. За це нібито по-тихому був звільнений з посади голови району. І неважливо, що він взявся допомагати фігурантам кримінальної виробництва і виконавцям злочинної волі Віталія Захарченка, яким закидають грабування Закарпаття, і є фігурантами ряду кримінальних справ.

В поле зору журналістів потрапили кілька статей, в яких жорстко розкритиковано Сергія Гайдая.

Дивно, Володимире Зеленський, невже так виглядає перезавантаження влади? Навколо персони Гайдая виникає ряд питань, відповіді на які будуть отримані в ході журналістcких розслідувань.

Питання до правоохоронних органів: «Як Сергій Гайдай міг пройти спецперевірку і як без повної вищої освіти міг керувати районом? І зараз готується на відповідальну для Закарпаття посаду ?! (Повну вищу освіту він здобув в 2019 році!)

Невже правоохоронні органи не бачать складу корупційного злочину? Підтасовки документів? У вимогах про кваліфікацію чітко розписано, що голова, перший заступник, заступник голови та керівник апарату райдержадміністрації повинен мати повну вищу освіту, стаж державної служби чи служби в органах місцевого самоврядування не менше п'яти років і повинен мати ранг держслужбовця не нижче п'ятої категорії.

Питання друге: «Як глава фракції БПП райради, якого СБУ позбавила доступу до державної таємниці, може керувати областю ?! Адже він уже голосно заявляє, що «у кожної проблеми є прізвище». Судячи з його практиці, сьогодні таке прізвище Гайдай.

Володимире Олександровичу, Ігоре Самойловичу, як Сергій Гайдай може виконувати якісно і в повному обсязі покладені на неї посадові обов'язки ?! Адже практика роботи на посаді голови Мукачівської РДА особливих успіхів не принесла.

А куди дивилась Генеральна прокуратура України? Яким чином фігурант кримінальних справ може займати високі посади в органах державної влади? Незбагненний успіх!

А чи не підкаже Генеральна прокуратура України і нова команда влади, як фігурант незаконної схеми спокійно керуватиме рядом важливих питань? Можливо, варто було б зробити спецперевірку щодо Сергія Гайдая? Мова не йде навіть про ймовірний про запобіжний захід... Це лишень питання. Замість відповідей, стверджують джерела, він продовжує спокійно «нагинати» закарпатців, прикриваючись зв'язками з впливовими бізнесменами і представниками команди Зеленського (Офісу Президента). Перезавантаження?