1 78fruit basket 396622 960 720 650x410Рейтинг найбільш затребуваних на ринку України овочів та фруктів дещо змінився на минулому тижні. Про це свідчать дані департаменту «Аналітика» одного з найбільших в Україні гуртових ринків ОРСП «Шувар».

За наданою інформацією, цибуля втримала позиції лідера серед популярних видів овочів. На минулому тижні через майданчик «Шувару» було продано майже 1 тис. тонн цибулі. В порівнянні з минулим тижнем, цей показник збільшився майже на 12% і аналітики ринку вважають, що на цьому тижні слід очікувати чергового зростання обсягу продажів. Як і тиждень тому, головна пропозиція цибулі складалась із імпортної продукції (Казахстан, Узбекистан), частина вітчизняної продукції не перевищувала 10%. Оператори ринку не виключають в найближчий перспективі збільшення обсягів продажу по цибулі,але тепер зростання відбуватиметься і за рахунок української продукції, тому що від початку весни вітчизняні фермери планують розпочати продажі продукції, яку вони до цього моменту тримали на зберіганні.

На другому місці за обсягами продажів лишилась картопля, за тиждень оператори «Шувару» продали її понад 300 тонн, а на третьому місці, замість моркви, цього разу опинилась білокачанна капуста з обсягом продажу понад 240 тонн.

У фруктовому сегменті незмінним лідером лишається вітчизняне яблуко, за тиждень оператори «Шувару» продали 470 тонн яблук різних сортів. Майже все яблуко, яке за тиждень продавалось на «Шуварі» - це продукція українських виробників. В постійний наявності на майданчику ринку і в терміналі «Овочі та Фрукти» присутні мінімум 10 сортів яблук. На другому місці серед фруктів опинився бананобсяги його реалізації в терміналі «Овочі та Фрукти» за тиждень зросли майже на 10 % до 72 тонн. Третє місце належить мандарину, який цього тижня потіснив виноград, за рахунок збільшення обсягів продажу до 45 тонн або на 20%, в порівнянні з попереднім тижнем.

Нагадаємо інформація про те, як змінились ціни на улюблені львів’янами фрукти, овочі та інші продукти харчування знаходиться в постійному доступі на порталі інформаційно-аналітичного центру ОРСП «Шувар». Інформація оновлюється щоденно.