51854078 362524161254498 8377082253397721088 n 1
Фото із ФБ сторінки Лідії Котеляк
Президентські вибори - добрий час, аби розставити на потоки потрібних людей? Це призначення пройшло в шумовинні передвиборчих перегонів непоміченим: Лідія Котеляк, екс-начальник міграційної служби Львівщини, знову державний чиновник. З 10 січня її призначили начальником Львівського відділу міграційної служби Головного управління ДМС у Львівській області.

Причини тодішнього швидкого (з грудня 2014 по лютий 2015-го р.р.) звільнення пані Котеляк не повідомляли. Проте власні джерела «Форпосту» у міграційній службі називали принаймні дві вірогідні: на той час у колишньої очільниці не виявилося диплому про вищу освіту, та СБУ була порушена кримінальна справа по факту затримання на кордоні громадянина Молдови з українським закордонним паспортом, виданим, як стверджують, за прямою вказівкою Лідії Котеляк. Без наявності паспорта громадянина України. Лише за його нібито ксерокопією.

Тоді її викликали в Київ. З посади звільнили. Кажуть – написала заяву власноруч. Більше не повернулася.

Її повернення було для працівників міграційної служби більш ніж несподіванкою. Не вірили, що це правда. Особливо ті, хто чинив спротив її незаконним вимогам, хто змушений був пройти через допити і пояснювати, що саме Лідія Котеляк примусила до посадового злочину обманом та погрозами.

Це не все. 12 лютого 2019 року Державна міграційна служба України проводить конкурс на заміщення вакантної посади начальника ГУ ДМС України у Львівській області. Лідія Котеляк подала документи, і як стверджують джерела в міграційній службі Львівщини, розповідає, що впевнена в перемозі. ЇЇ впевненість базується на тому, що Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ України, нібито з слів пані Лідії, є її особистим другом. Чи настільки примарні ці твердження? Та, ні. Під час свого першого призначення вона заявляла це прилюдно, публічно. На стіні службового кабінету тоді повісила їх спільні фото. Чимало уваги Арсену Авакову приділяє пані Котеляк і на своїй фейсбук-сторінці.

Напевно Президенту України час звернути увагу на те, хто обіймає посади за партійними квотами та особистими прихильностями міністрів.