95951415415641Для учасників АТО місто розпочинає будівництво кооперативного житла. Також у цьому році, як і торік, закладені кошти на виплату допомоги по 100 тис грн. Про це на брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

«Ми достатньо чітко дали розуміння для львів’ян, що безоплатно квартири у нас отримують ті категорії, які насправді мають проблеми – це сім’ї, які втратили годувальників, це хлопці, які мають інвалідність і не можуть працювати, і хлопці-сироти, які не мають ні тата, ні мами, які пройшли зону бойових дій. Всі вони у Львові отримали помешкання. Ми сьогодні маємо резерв помешкань. Для учасників бойових дій, яких у нас сьогодні є близько 5 тис, ми починаємо наступний етап – це будівництво кооперативного житла. На це виділена відповідна ділянка, сформований, фактично, перший кооператив.

Будемо пробувати розпочинати перше будівництво. Це, звичайно, не безоплатно, але це дешевше, ніж купувати помешкання на ринку. Також у нас є чітке правило, що всі учасники бойових дій отримують від громади міста Львова підтримку – по 100 тис грн. Торік в бюджеті було 100 млн грн, в цьому році також закладено 100 млн грн. Списки складаються», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, Львів більше не будуватиме безкоштовного житла для бійців АТО. Роботи над другим будинком на вулиці Під Голоско стартують невдовзі, але квартири, які будуть там, продаватимуть бійцям, а не даруватимуть, як це було у першій багатоповерхівці комплексу.

У 2018 році, відповідно до Програми про захист інтересів учасників антитерористичної операції, 1000 бійців АТО зі Львова отримають одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі 100 тис. грн. Ця програма діятиме у Львові до 2020 року, тому ще по 1000 бійців отримають виплати у 2019 і 2020 рр. Це унікальний приклад такої допомоги в Україні. Зокрема, перші 100 осіб виплати отримали у грудні 2016 року. У 2017 році таку допомогу отримали, як і передбачалося, 1 000 осіб.

Детальну інформацію про те, хто має право отримати одноразову допомогу у розмірі 100 тис. грн., черговість її отримання та перелік необхідних документів, які для отримання допомоги потрібно подати на розгляд громадської комісії, можна дізнатись тут (ухвала № 4520 від 23.04.2015).

Раніше Форпост писав, що 25 січня Львівська міськрада прийняла рішення про забезпечення житлом посадових осіб Львівської міськради з числа керівників департаментів та їх заступників, які мають стаж роботи у виконавчих органах ЛМР не менше п'яти років та не забезпечені житлом на території міста Львова.