4567890987654Днями Львівська міськрада організувала для преси поїздку до міста Стальова Воля у Польщу, аби відвідати там сміттєсортувальний завод. Після цього, у телесюфеті журналісти повідомили, що мешканці вулиці  Пластової на власні очі побачили екологічно чистий завод. Натомість місцеві жителі та громадські активісти заявляють, що не брали участі у жодних поїздках міськради та назвали це піар-акцією.

"Виконавча рада ГО "Відродження Знесіння" офіційно заявляє, що ні від ГО "Відродження Знесіння", ні штабу "За екологію Львова" нікого у цю поїздку не посилали. Ці повідомлення у ЗМІ є нічим іншим, як маніпуляція громадською думкою і надалі наша громада не буде брати участі у піар-акціях Львівської міської ради.

35303733 2059850950925778 3328444498706432000 nМи заявляємо, що штаб "За екологію Львова", в який входять представники ГО і громад підлеглих сіл до тепиторії очисних споруд вул. Пластова 13, категорично проти побудови сміттєпереробного комплексу на території очисних споруд, а за модернізацію очисних споруд і побудову заводу по переробці намулу, який ще чотири роки тому міська влада обіцяла збудувати", - сказано у заяві.

Нагадаємо, за оптимістичними прогнозами сміттєпереробний завод зможе запрацювати не раніше кінця 2020 року – початку 2021 року, коли сплине обумовлений термін будівництва.

1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Водночас, Європейське екологічне бюро не підтримує будівництво сміттєпереробного заводу у Львові у такому вигляді, як це заплановано. Відтак Генсекретар Європейського екологічного бюро Джеремі Вейтс висловив подив із приводу того, що Європейський банк реконструкції і розвитку дає кошти на будівництво такого заводу у Львові.

Розробка проекту сміттєпереробного заводу, який хочуть збудувати на вул. Пластовій, 13, затягнулася. І зважаючи на те, що влітку 2019 Львівська ОДА втратить свої повноваження на вивіз сміття, а завод зможуть запустити лише наприкінці 2020 року то Львівська міськрада планує звозити відходи на перевантажувальну станцію.

Як відомо, від моменту трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі минуло два роки безкарності.