1 42123583 1833307336722512 7798510644927397888 nПрезидентка ГО «Форум видавців» Олександра Коваль прокоментувала ситуацію, яка склалась навколо запланованої у Львові презентації книжки французького журналіста П’єра Сотрея «Програні війни Юрія Беляєва», в якій автор пише про бойовиків на Донбасі.

«Я хочу ще раз наголосити на тому, що Україна є вільною, ліберальною країною. Наша Конституція гарантує свободу слова. Ми на Форумі дотримуємося того, що кожен має право висловити свою думку і кожен має право висловити свої застереження і якусь контроверсійну думку. Форум – це є територія дискусії, тому що саме в дискусії можна дійти до якогось висновку. Дехто може навіть змінити свою точку зору», – сказала Коваль під час прес-конференції з нагоди відкриття Форуму, передає кореспондент ІА ZIK.

«Що стосується книжки П’єра Сотрея «Програні війни Юрія Беляєва», то мені здається, що цієї книжки ще ніхто не бачив і не читав. Вона не видана українською мовою. Її презентація відбудеться на Форумі. І хто там що говорить – я не знаю, але мені не подобається, що легальні, офіційні ЗМІ продовжують це якось розповсюджувати. Хоча начебто вчора ситуація була вияснена», – додала вона. 

"Пані Леся забула додати, що структури Ахметова давно є спонсором цієї книжкової ярмарки", - коментує слова Олександри Коваль Олег Радик, керівник "Економічного бойкотного руху".

Нагадаємо, У Львові на Форумі видавців відбудеться обговорення книги П′єра Сотрея, французького журналіста, про сепаратистів з Донбасу. 

У соціальній мережі Фейсбук цю подію називають легітимізацією ворога, а автора книги П′єра Сотрея - другим Гремом Філіпсом (російський пропагандист, журналіст).

"А тепер новина! Тадам! До Львова їде П′єр Сотрей! Це такий самий Грем Філіпс, тільки французького розливу. Не буду підбирати епітетів, аби серед матів не втратилась основна думка. Це журналіст (який в 21 рік поперся в підрозділ дохлого Беднова-Бетмена) презентуватиме 22 вересня якусь свою писанину (називає це книжкою). Маємо на рівному місці "вспишку сзаду". Без зайвого перебільшення "незалежний іноземний журналізд" робитиме завуальовану легітимізацію ворога. В мене все. Очевидно всім - мета одна. Вона єдина. Нам і цього забагато", - коментує у себе на сторінці Руслан Оруджев, львівський журналіст.