1302506"Львоф ґаваріт па рускі" - саме так вважають орагнізатори "LVIV SMM FORUM IV", що відбудеться цієї суботи на Арені Львів. Про це повідомив львів'янин Андрій Сивохіп у Фейсбуку.

"Організатори не хотіли вказувати, що всі спікеривиступатимуть па руцкі, але потім все ж таки вказали. Я питав, а що робити тим, хто не розуміє руцкій? Можливо ви забезпечите синхронний переклад тих виступів, бо квитки продають від 1500 гривень, сказали ми подумаємо, потім сказали, так, ми забезпечимо синхронний переклад. А вже сьогодні кажуть, йдіть в сраку зі своїм синхронним перекладом, каждий должен панімать і учіть руцкій. То коротка історія того, що відбувалось протягом останнього місяця. Скільки таке триватиме? Чому нас у Львові не поважають? Чому нам постійно нав’язують руцкій язик? Я не вірю, що «спікери», які живуть в Україні не володіють українською. Вивчають англійську, німецьку, якісь нові технології, кажуть, що українську розуміють, але говорити нею принципово не будуть. Бо то є їхня принципова позиція, за ваші гроші, ви купляйте квитки, відвідуйте події і буде так, як зручно дуже крутим та відомим на весь світ спікерам. В мене теж є принципова позиція, у Львові немає місця для російської мови. Вдома чи з друзями кожен може спілкуватись так, як йому зручно, але коли організовуються всякі форуми, семінари то має бути зручно в першу чергу слухачам.

Запрошую долучитись до акції Львоф НЕ ґаваріт па рускі, дамо зрозуміти організаторам подій, що їх треба проводити українською. Проведемо її на Арені Львів, перед входом на Львів смм форум, тому, що вони нас обманули. Зберемось на годинку з 09:00 до 10:00, там якраз буде проходити реєстрація учасників", - сказано у дописі.