IMG 9914 1Як повідомили у Галицькій РА, адміністрація скерує лист ТзОВ «Грінера Україна», щодо ліквідації просідання на пл. Соборна, біля підземних контейнерних майданчиків.

«Підземний майданчик для збору ТПВ на пл. Соборна встановило ТзОВ „Грінера Україна“, яке є виконавцем послуг по збору і вивезенню ТПВ у Галицькому районі, за власний кошт. Відповідно усі будівельні роботи по встановленню цих контейнерів виконувала „Грінера“. Зараз спостерігаємо утворення просідання ґрунту біля підземних контейнерів, тому сьогодні скеруємо лист ТзОВ „Грінера Україна“ з вимогою ліквідувати це просідання», — повідомив Андрій Зозуля, голова Галицької РА.

Нагадаємо, відповідно до рішення виконавчого комітету про облаштування у Львові підземного контейнерного майданчика для збору твердих побутових відходів, вкінці минулого року на пл. Соборна встановили 4 контейнери різного об’єму: 2 контейнери для змішаних відходів — об’ємом по 5 м3 кожен, 1 контейнер для вторсировини (папір, пластик, ПЕТ, метал) — об’ємом 5 м3 і 1 контейнер для скла — об’ємом 3 м3.

Переваги підземного майданчика для збору ТПВ у тому, що тверді побутові відходи зберігаються під землею і не створюють неприємного запаху, а також естетично територія, де він облаштований, краще виглядає, немає негативного враження від перенакопичення відходів.

Нагадаємо, Львівські археологи заявляють, що підземні смітники були встановлені без їх погодження.