1 0 polsha 640x394 1 1 1Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов’язків працівниками одного з митних постів Львівської митниці ДФС.

Це сприяло вивезенню незадекларованих готівкових коштів у сумі 650 тисяч євро через державний кордон України. Про це пишуть на сайті ДБР.

За інформацією, поширеною у ЗМІ: правоохоронці Республіки Польща затримали трьох  громадян України та громадянина Хорватії на митному кордоні «Hrebenne - Рава-Руська» – у них вилучили незадекларовану готівку в сумі 650 тисяч євро. До цього згадані особи безперешкодно пройшли митний огляд на українському пункті пропуску.

Нагадаємо, серед  затриманих – колишня дружина одного із керівників Національної поліції України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура України.

Кваліфікація: службова недбалість, тобто невиконання, або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, якщо воно спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини митникам загрожує покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.