reklama e209fb9c2696dcd9df9f066ecece718eЯк повідомили в юридичному департаменті Львівської міської ради, зараз готують апеляційну скаргу на постанову Львівського окружного адміністративного суду, якою визнано протиправним та скасовано рішення виконавчого комітету Львівської міської ради № 1025 від 11.11.2016 «Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у м. Львові». Зокрема, постанову оскаржуватимуть, бо вона є протиправною.

Так, у 2016 році виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив «Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у м. Львові», яким визначив загальні вимоги до вивісок: їх розміри, матеріали, колір, стилістику, техніку безпеки, освітлення тощо, встановлював чіткий і прозорий механізм їх розміщення на фасадах будівель і процедуру їх демонтування. Це надавало можливість впорядкувати розміщення вивісок, не допускало перенасичення фасадів будівель міста конструкціями, сприяло збереженню автентичності пам’яток архітектури та історичного середовища загалом.

Зазначимо, що з початку року у Львові працівники відділу оперативного реагування КП «Адміністративно-технічне управління» демонтували близько 400 зовнішніх рекламних конструкцій та понад 200 вивісок, які були розміщені незаконно, або термін дії дозволів на розміщення яких уже вийшов і не був продовжений. Також з понад 100 вивісок зі словом «алкоголь»  працівники КП «Адміністративно-технічне управління» з 28 березня демонтували 71 вивіску, а також 6 рекламних конструкцій алкоголю за 38 адресами у Львові.