940243На вулицях Червонограда Львівської області часто можна побачити чорну Toyota Land Cruiser з номерами НС7777ХН за 72 000 гривень. Журналісти "ДК ЗАХІД"  розповіли про власника позашляховика.

Власником автівки, яка коштує майже 50 тисяч доларів, є Андрій Петрик. 

3902422

"Це племінник «смотрящого» за вугільною галуззю, а тепер ще й за «Центренерго» Андрія Венгрина. Можна сказати, «мінісмотрящий», якого дядько поставив на шахту «Надія». Шахтарі розповідають, що він там проживає в прямому сенсі цього слова", - зазначили у виданні.

70230

До слова, постачання будь-якого обладнання на шахту відбувається виключно через Андрія Петрика, інформацію можна побачити на сайті Prozorro і, відповідно, на шахти Волині, які також підконтрольні Венгрину. А ось ціни на це обладнання завищені в деяких випадках удвічі.

480243

"Чому тільки правоохоронці цього не бачать? Але якщо згадати, то нещодавно там вже проводилися обшуки та вилучалися господарські документи. Питання, чи буде результат? Чи хтось зацікавлений у результаті, чи в отриманні відповідної вдячності за закриття кримінального провадження? Бо скільки ми вже бачили гучних обшуків, які закінчувалися нічим, а беззаконня на шахті продовжуються", - додали журналісти.

Андрій Петрик також є директором у ТОВ «ВТО «Український національний продукт», а ця фірма відома як одна з прокладок «смотрящого» Андрія Венгрина. Саме ця фірма вже фігурувала у кримінальних провадженнях, а також у сюжетах журналістських розслідувань.У сюжеті програми «Гроші» журналісти розповідають про те, що офіційного бізнесу у Венгрина немає.

"Що змінилося за цей час? Ніхто не відповів за злочини проти держави. Далі роздирають вугільні підприємства. Скільки ми ще будемо чути прізвище Венгрин?" - наголосили у виданні.