Zaxid.Net

intersitiСьогодні, 23 грудня, перший рейс Інтерсіті+ Київ – Перемишль відбув зі станції Львів до Польщі. На перший рейс швидкісного потяга продали близько 80 квитків, переважно зі Львова.

За інформацією Держприкордонслужби, оформлення документів відбуватиметься вже під час руху потяга зі Львова до станції Мостиська-2.

«Є спеціально створений загін Держприкордонслужби, який працюватиме на цьому маршруті. Ми розраховуємо, що тут працюватиме до 20 прикордонників, залежно від кількості проданих квитків. У потязі їхатимуть наші митники і прикордонники, вони ж оформлятимуть документи. А вже на території Польщі ці функції виконуватимуть польські колеги», – повідомив т.в.о. штабу західного регіонального управління Держприкордонслужби України Руслан Краснопортко.

Як зазначив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун, запуск Інтерсіті+ Київ Перемишль є свідченням того, що відбуваються реформи в «Укрзалізниці», це має вагоме значення не тільки для України, а й на міжнародному рівні, це великий прорив для всіх, усі відчують зміни.

Нагадаємо, новий потяг Інтресі+ Київ – Перемишлькурсуватиме щоденноскладом швидкісного електропоїзда виробництва Hyundai Rotem. Потяг долатиме відстань з Києва до Перемишля лише за 7 год. 40 хв, а зворотно – за 7 год. 07 хв, а тривалість поїздки зі Львова до Перемишля становитиме 2 год. 8 хв.

Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу становить орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн.