14087 QznUwFZf28MY w 687 660x330Війт Януш Слабіцький звинуватив журналістку Na Temat в “літературній обробці” його слів щодо того, що елементи пам’ятника воїнам УПА, який в польському селі Грушовичі в квітні демонтувала місцева влада, нібито використали для ремонту доріг. Але він підтвердив факт подрібнення пам’ятника і використання цих гранул “на різні речі, зокрема на ремонт дороги і укріплення площі”. Він також висловив впевненність в тому, що про “жодну відбудову пам’ятника в Грушовичах не може йтися”. Про це пише PolUkr.net.

“Журналістка “Na Temat” написала те, чого я не авторизував. Вона робила зі мною інтерв’ю і запитувала про різні речі. Зокрема, що сталося з фрагментами пам’ятника. Сказав їй, що каміння були утилізовані та вжиті на місцеві потреби. Решта – це її літературна обробка. Не можна сказати, що з елементів пам’ятника збудована дорога. Це перебільшення. Камінь був перемелений на дрібні гранули і вжитий для потреб громади. Я б не послуговувався словами, що елементи пам’ятника використали на будову дороги, бо не можна так сказати. Можливо, журналістка не так зрозуміла мої слова”, – сказав Януш Слабіцький.

“Каміння були перемелені в спеціальному подрібнювачі бетону. Ці подрібнені частинки були використані на різні речі. Зокрема, на ремонт дороги і укріплення площі. Так і робиться з таким перемеленим камінням”, - пояснив Януш Слабіцький.

“Натомість хрест, який був частиною пам’ятника, відновлений та встановлений на місці, де стояв. Але тепер на хресті інший зміст, інший напис – він присвячений українцям, вбитим українцями, за те, що ті допомагали полякам. Бо такі випадки були тут і то численні. Там поруч поховані двоє чи троє українців, які загинули від рук УПА”, – додав війт гміни Стубнє.