1 37249022 1357478577719535 7100406231138828288 nСьогодні у Львові активно обговорюють майбутнє Палацу спорту «Україна» та реконструкцію кортів по вул. Мельника, 18. Чимало запитань виникає щодо соціальної відповідальності проекту. Про спроби взаємодії розповідає керівник з розвитку Тарас Ящишен.

- Реконструкція Палацу спорту «Україна» має розпочатися вже найближчим часом. Де ж відбуватимуться заняття дитячої спортивної школи «Спартаківець»?

- На сьогодні досягнуто домовленості зі спорткомплексом «Динамо» по вул. Янева, 10. Тренерам та учням запропоновано 5 грунтових кортів, щоб забезпечити безперебійне тренування майбутніх чемпіонів. Коштом інвестора облаштовується матеріально-технічна база для комфортного перебування ДЮСШ на цій локації. Також, відбуваються перемовини щодо визначення тренувальних майданчиків у зимовий період.

- Чи є у Вас пропозиції для ветеранів «Спартаківця»?

- Ветеранам запропоновано взаємодію у майбутньому проекті. Ми готові забезпечити приміщення для їх перебування у комплексі, передбачаємо ветеранські години на кортах. Тобто, ці поважні люди, які віддали життя спорткомплексу, зможуть грати у теніс безкоштовно. Ця пропозиція на столі.

- Стосовно покриття майбутніх кортів та концепції тенісної школи, то думки неоднозначні. Батьки занепокоєні. Чи спілкуєтеся з ними?

- Спілкуємося щодня. Вислуховуємо всі думки – враховуємо конструктивні пропозиції. Ми запропонували батькам сформувати ініціативну групу та долучитися до створення майбутньої тенісної школи. Концепцію узгоджуємо із пердставниками Федерації тенісу України. До слова, інвестор готовий оплатити технологічно-інформаційні поїздки для батьків, аби вони побачили, як тренуються тенісисти в Україні та поза її межами. Одна із сучасних та прогресивних тенісних шкіл працює в Києві. На наш погляд, такі питання як організація тренувального процесу чи покриття корту - це компетенція професійних представників великого тенісу. Зараз батьки визначаються.

- Єфремова, 72 - це гостра проблема. Будинок тріщить. Чи є у вас розуміння, що робити?

Зустрічі із представниками ОСББ у нас відбуваються мало не щодня. На вимогу людей ми оплатили проведення незалежної експертизи будівлі. Висновки справді невтішні. У відновлювальні роботи потрібно вкласти чималі кошти. Частково ми готові з власних коштів оплатити, наприклад, заміну водно-каналізаційної системи. Разом із мешканцями апелюємо до міської влади – будинок треба рятувати, треба віднайти кошти у міському бюджеті.

- Будьмо відверті, реконструкція викликає чимало запитань, люди хочуть розуміти усі деталі…

- Звісно, і саме тому ми беремо участь у абсолютно всіх зустрічах, бесідах, комісіях, слуханнях, зборах мешканців. Ще жодного разу ми не знехтували конструктивними пропозиціями та зауваженнями від громади. Всебічний діалог із людьми, які мають повне право знати усі деталі, - обов’язковий. Ми відкриті до спілкування, давайте жити дружно.