1 36283123 2079918018892778 4254000222893506560 nГромадські слухання з приводу проекту рішення Львівської обласної ради про ліквідацію психоневрологічного диспансеру шляхом приєднання до психіатричної лікарні наочно продемонстрували декілька важливих речей.

Це:

- Антидержавну і руйнівну позицію влади, яка своїми діями та рішеннями руйнує соціальне благополуччя українського суспільства.

- Тенденційне негативістське ставлення Департаменту охорони здоров’я до Диспансеру

- Глибоку некомпетентність медичної влади , адже підготований проект при аналізі фахівців «сипався» і «розвалювався» на очах

- Зверхність та відчуття безкарності владних структур - представникиоблздороввіділу, що прийшли на слухання не відповіли по суті на жодне запитання! Вони були настільки впевненими у своїй силі і підтримці «своїх», що не завдали собі труду вникнути у суть питання і прийшли на слухання непідготовленими.

Ці слухання також продемонстрували явище розшарування нашого суспільства на «холопів» та «панів». Владним «панам» можна говорити зверхньо, принижувати, але борони Боже це робити «холопам».

Частина депутатського корпусу, присутня на слуханнях та представники Департаменту, можливо, вперше почули в живі очі думку громади про себе.

Якби питання не стосувалось нашої установи, було б навіть по-людськи жаль представників влади. Жаль директора департаменту охорони здоров’я Ірину Микичак, яка вперше зустрілася із фахівцями-психіатрами і не мала аргументів для відповідей. Можливо, це питання до її команди, яка провалила аргументацію такого важливого документу як проект рішення.

Жаль пана Гірняка, який вчасно дистанціювався в ролі т.зв. модератора, але до моменту слухань мусив всіляко звиватися вужем вужем під тиском партійної дисципліни та realpoliticобласної ради. Шкода було і пана Гичку, якого підняли на сміх. Але з позиції патріота і людини, яка хвилюється за пацієнтів, жалю до цих людей нема.