107830211 3061025727267817 6730273023339732232 nДрузі! Хочемо надати своє бачення ситуації, яка не є суто внутрішнім господарчим конфліктом.

1. З самого початку існування ТЦ «Інтер-Сіті» не був розрахований на можливість заходу туди крупного торгового гравця, орендарі підбиралися іноді випадково, але в результаті був сформований логічний зручний для мешканців простір (центр дитячого розвитку та родинного дозвілля). Коли в другій половині 2015 року, ми перший раз зайшли в ТЦ, він не виглядав дуже успішним, але достатньо сформованим. На першому поверсі було пусте приміщення, яке здавалося в оренду, але не використовувалося вже декілька років. Після першого візиту в офіс «Інтергал-Буд» ми зрозуміли, що співпраця можлива, але вимагає від нас значних капіталовкладень в приміщення (дороговартісні внутрішні комунікації та зовнішню вентиляцію). Ми підписали договір на 2 роки та 11 місяців з умовою наступної пролонгації. На сьогодні наша додаткова угода має термін до 30.11.2021 року.

Протягом усієї оренди ми дотрималися договірних зобов’язань, робили поточні ремонти, влітку 2019 року зробили повний внутрішній ремонт з заміною підлогового покриття. Вкладали максимум зусиль в розвиток виробництва, бренду «Домашня пекарня «Кримська перепічка», будівництво відносин з сусідами по ТЦ та мешканцями Сихова та Львова. За цей час було проведено сотні соціальних проектів за нашою участю та ініціативою. Нашими гостями були сотні українських та десятки міжнародних журналістів, представники посольств та міжнародних організацій, сотні представників ГО. «Кримська перепічка» стала візитівкою Сихова.

2. Зараз на Сихові побудована колаборація між важливими для соціально-культурного життя мешканців установами: Церква, Центр Довженка, Інтер-Сіті, Вікі-бібліотека. При випадінні хоча б одного з цих об’єктів руйнується побудована багаторічною важкою працею сотень людей екосистема громадського простору. Це приведе до деградації району та повернення негативного іміджу Сихова та криміналізації району. Дешеві супермаркети та алкомаркети скоро остаточно заполонять собою простір.

3. На цей час, не дивлячись на дуже складну для суспільства та економіки ситуацію з карантинними мерами, переважна більшість орендарів ТЦ зберегла бізнес, бажання працювати та робочі місця. Сформовані за ці роки ком’юніті, команди та довіра наших відвідувачів та покупців допомогли усім нам вистояти під час тривалих локдаунів. Зараз все це намагаються зруйнувати в угоду великому бізнесу. Ми стали заручниками бажання власника ТЦ отримати короткострокову вигоду, а великої продуктової мережі- монополізувати ринок.

4. У випадку реалізації цієї ініціативи ДП «Інтергал-Буд» два десятки підприємців разом зі своїми працівниками через три тижні будуть вимушені закрити свій бізнес чи понесуть дуже значні фінансові та маркетингові втрати, якщо зможуть переїхати. Більше ніж сотня людей залишиться без базового доходу в цей важкий час і будуть вимушені поповнити черги за отриманням соціальних виплат. Орендарі інших поверхів теж скоро відчують на собі вплив неочікуваного сусідства. Зменшення потоку відповідних покупців, перепрофілювання ТЦ приведе до значних втрат для їх бізнесу також.

5. ТЦ має дуже обмежений простір біля себе, який не призначений для великого вантажного транспорту. Земля біля ТЦ належить місту, там буде треба робити значну реконструкцію проїздів та дорожнього покриття, в противному випадку тільки посилиться колапс, який там утворюється в години пік та моменти заїзду транспорту до наявної поряд торгівельної мережи «Сільпо». І ми не здивуємось, що наступним кроком будуть зазіхання на зелені зони поруч з ТЦ.

6. Мешканці будинків поряд жаліються на поганий санітарно-гігієнічний стан прибудинкової території та складнощі з каналізацією внаслідок знаходження поруч з будинками великих супермаркетів. Коли надавалися містобудівні умови, ніхто не думав, що на 1 гектарі території буде знаходитися ціла купа великих мережевих гравців!

7. Ми просимо ДП «Інтергал-Буд» повернутися в правове поле, вийти на перемовини з існуючими на цей час орендарями в коректній формі, зупинити тиск на підприємців та наших робітників!

8. Просимо мешканців Сихова та Львова підтримати збереження існуючого простору, це потрібно нам усім!

9. Просимо владу міста зважити всі фактори та надати підтримку нам в вирішенні цього питання.