36447299 2082242338660346 1083462219754110976 nОперація "реорганізація" продовжується!

Як я і передбачала після громадських обговорень, влада вперто, впевнено і швидко рухається до своєї мети.
Створили так звану "робочу групу", але не таку як пропонувалось, а таку, як їм зручно, включили в неї не тих, кого ми пропонували, а тих, кого їм вигідно! На наше заперечення стосовно складу робочої групи, юрист управління майном аж підскочив, почервонів і почав обурюватись, що ми " затягуємо процес" і так вони "до листопада не встигнуть". Питання " куди спішите?" і "Вам важливо якісно чи швидко?" були проігноровані. Проговорився і голова так званої "робочої групи" Ігор Ковальчук, який сказав, що обіцяє з свого боку зробити все, щоб до вересня було прийняте правильне і зручне рішення, а Василь Штибель(ми запропонували включити його в робочу групу), не варто залучати, бо з ним то затягнеться до листопада, а на то нема часу!

Сьогодні в Департаменті відбувся виїзний "круглий стіл", і як було задекларовано в листі Міністерства охорони здоров'я, стосувався він реорганізації психіатричної служби Львівщини. Що ж відбувалось там насправді, неможливо було зрозуміти. А Ірина Микичак пояснила в себе на сторінці, що це виявилось обговоренням реорганізації диспансерів!!! Нас далі " водять за носа", видають грішне за праведне і викручують все по своєму. 

Питання, як саме скорочення 5-ти посад адміністрації і харчоблоку врятує бюджет області? Чому і за якими критеріями з трьох психіатричних установ вирішили ліквідувати саме психоневрологічний диспансер, який є найбільш сучасним і відремонтованим? Як ліквідація диспансеру покращить якість надання медичної допомоги населенню? Чому скорочення ліжкової мережі має відбутись за рахунок ліквідації однієї установи? Так і залишились без відповідей, і навіть представник Міністерства Сергій Шум здивовано звів плечима.

Але, з усього вищенаведеного, відповіді напрошуються самі собою - до листопада диспансер сподіваються ліквідувати! Все інше нікого не цікавить!

Тепер надія лише на депутатів! Ми, пацієнти і працівники, просимо вас не голосувати за ліквідацію диспансеру, тому що наслідки будуть непередбачені. І якщо внаслідок так званих псевдореформ і маскованих "реорганізацій" неліковані пацієнти соматичних клінік помирають, стоматологічних поліклінік - залишаються без зубів, то неліковані пацієнти психіатричних диспансерів стають небезпечними і для себе, і для суспільства! І для вас, представники влади, що хочуть ліквідувати диспансер! І для ваших сімей! 

Наразі ми це намагаємось втримати, бо вселяємо в них надію, що диспансер залишиться! А далі - невідомо! Це не жарти, і не погрози - це реальність! 14000 пацієнтів на обліку в Диспансері і ця ситуація вже починає викликати в них стани занепокоєння і загострення!

Хороші депутати, ми сподіваємось на ваше розуміння і підтримку! 
Не все в тому житті вимірюється грошима! Спокій і безпека для вас і ваших близьких є набагато ціннішими!