507Львівський бізнесмен Тарас Мірус, якого звинуватила у рейдерстві львівська бізнесвумен Роксолана Завадська, виступив із заявою, в якій заперечив усі звинувачення та назвав їх «цілковитою маячнею».

Поширена Завадською інформація є недостовірною, містить неправдиві, а також неповні та перекручені відомості. А якщо більш стисло та конкретно, то йдеться про відомості, про які говорять – «цілковита маячня». Разом з тим цю маячню спрямували на маніпулювання громадською думкою, створення тиску на правоохоронні органи – за допомогою соцмереж, ЗМІ.

Загалом ситуація виглядає так: упродовж останніх років на Львівщині безкарно діє організована злочинна група осіб, яка заволодіває чужим майном – шляхом обману, підробки документів, рейдерства. При цьому низка фактів свідчить про те, що усім цим «верховодить» такий собі громадянин Андрій Завадський. Останнім часом – скандально відомий. Аби переконатись в цьому, достатньо загуглити його прізвище. Інтернет видасть численні матеріали в ЗМІ про його оборудки, зокрема про: незаконну забудову території біля озера в Брюховичах; рейдерство під час реєстрації прав власності на готель на території біля озера (коли були використані «документи з майбутнього»: датовані майбутніми датами); спроби «віджати» у цьому ж селищі комунальну земельну ділянку на вул. Смолистій (за допомогою підроблених документів та «чорних реєстраторів»); самовільне (теж з підробленими документами) будівництво багатоповерхівок у Львові та узаконення цих «самобудів» за сприяння знайомого судді районного суду м. Львова (за схемою, коли члени родини Завадських подававали один на одного в суд фіктивні позови). І це далеко не повний перелік.

А є ще факти, які в медіа не потрапили, та які у даний час вивчають правоохоронці – в рамках об’єднаного кримінального провадження №12021141390000236 за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, вчинене повторно), ч. 2, 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах), яке розслідує слідче управління ГУ НП у Львівській області. Фігурантом у цій справі, окрім Андрія Завадського, є його дочка, яку він використовував та продовжує використовувати у своїх оборудках із заволодіння чужим майном – Роксолана Завадська, директор, власник ТОВ «Фонтан». У результаті (повертаючись до поста Завадської на фб) вийшло майже як у класичній приказці: «Ловіть злодія!» найголосніше кричить сам злодій.

Поширюючи недостовірну (вигадану) інформацію про те, що я причетний до «віджимання» її компанії, Завадська у тому числі заявляє, що має відбутися «чергова спроба захоплення майна ТОВ «Фонтан» із залученням охоронної фірми, шляхом захоплення території на підставі проведених «чорними реєстраторами» реєстраційний дій на неіснуючі об’єкти нерухомого майна по вул. Смолиста, 10 в смт. Брюховичі чи шляхом чергової реєстрації припинення права власності ТОВ «Фонтан» на належне йому майно». І – жодних посилань на документи, передісторію, жодних аргументованих пояснень щодо «належного майна».

Зазначу: йдеться про чотири житлових будинки на вул. Смолиста в смт. Брюховичі, право власності на які було зареєстровано за моїми родичами.

Однак у 2021 році цією групою осіб було здійснено рейдерське заволодіння цими приміщеннями – шляхом підроблення документів, вчинення незаконних реєстраційних дій. У цій схемі був задіяний, зокрема, батько Андрія Завадського, Роксолана Завадська, належне їй ТОВ «Фонтан», державний реєстратор Солонківської сільської ради Назар-Павло Павлишин (відомий як «чорний реєстратор»), що вчинив незаконні реєстраційні дії та якому станом на сьогодні Міністерством юстиції України за вказані дії анульовано доступ до Державного реєстру речових прав.

На цьому афера не завершилась. Аби втримати «віджате» майно, ТОВ «Фонтан» у подальшому житлові будинки моїх родичів знесло (щоправда лише «на папері»), а потім поставили їх за тими ж адресами вдруге. При цьому було використано підроблені документи Державної інспекції архітектури та містобудування, сфабриковано договір між лісгоспом та ТОВ «Фонтан».

Все це – лише окремі деталі. Щодо схеми в цілому, то її, разом з іншими епізодами діянь Андрія Завадського та членів його родини у даний час вельми активно почали розслідувати правоохоронці – в межах названого об’єднаного кримінального провадження. Після того, до речі, як з обласної прокуратури звільнився посадовець, що курував дану справу, та який перед звільненням спробував її «злити».

Ось чому саме у цей період й з’явився пост на фб Роксолани Завадської. Як наслідок панічних настроїв, що опанували вище названих осіб, які розуміють, що час, коли доведеться відповідати перед законом, наближається.

Поміж цих осіб й адвокатка Ірина Дуда, яка бере участь в оборудках Андрія Завадського, а в судах, представляючи його інтереси, використовує підроблені документи, та якій я згідно допису його дочки, погрожував позбавленням свідоцтва на заняття адвокатською діяльністю. Цього не було і не могло бути. Не таке виховання, щоб погрожувати чи писати пости, подібні до допису Роксолани Завадської. Однак це зовсім не означає, що я не реагуватиму на порушення честі, гідності та ділової репутації.

Автор: Тарас Мірус