1 10420236 1374346459532726 1936821486164554709 nСлухання проведені конструктивно, вдалось обговорити багато організаційних питань, а не скарг про те, що не вдалось попасти в садок. Також багато корисних пропозицій було ухвалено учасниками слухань, яких, по при пізню годину, залишилась необхідна більшість.

Окремо хочеться згадати управління освіти в особі Клочко Н.В., яка була присутня. Її позиція у відповідях і голосуваннях була очікувана, але все ж неприємна: типові бюрократичні виправдання, при голосуванні за відкриття списків в садочки голосувала проти, не підтримала зарахування до пільгової категорії багатодітних сімей та матерів/батьків одиночок, а також прохання набирати в садочки саме ту кількість дітей, яка визначена у черзі і контролювати дотримання цього керівниками садочків (а це, до речі, цілком відповідає пункту 2.1 Положення про набір дітей до ЗДО, контроль якого покладено на управління освіти пунктом 3.2 цього ж Положення). 

Дякую Сергій Івах за небайдужість та ініціативу, тепер необхідний депутатський контроль щодо реалізації в життя наших ініціатив та пропозицій, щоб напрацювання не залишились пустими розмовами. Надіюсь, що інші депутати, в тому числі присутні Ігор Дякович, Оксана Рубай та Igor Zinkevych також активно включаться в роботу по вдосконаленню електронної черги і наступного року вже не буде таких проблем з її роботою.

P.S. Дедалі більше складається враження, що з поточним складом управління освіти якісних змін не досягнути. В кращому випадку пообіцяють що колись щось буде і чекатимуть, що забудеться..