1 22282132 1459071930845641 221549671338087652 nЗіткнувся з проблемою: батьки бояться віддавати дітей в секціі спортивних єдиноборств. Точніше, мами...Аргументи: ''Ой, то ж великі навантаження, шкідливо для дитини'', ''Там б'ють по голові, тупим стане'', ''Та то дорого, нема грошей ще й за спорт платити'', ''Він в нас дуже тонка творча натура, він не до того''...Аргументів багато, але то все реальні відмазки і виправдання...Наводжу контраргументи:

1.Шкідливість навантажень.

Я прямопротилежної думки: навантаження гартують організм, підвищують стійкість до хвороб, покращують сон, апетит, зміцнюють серцево-судинну та дихальну системи. В мене на тренуваннях люди позбувались астми! Назавжди! А хлопчина з вадою серця, якому лікарі забороняли навіть бігати, за рік тренувань витримував 12 раундів роботи в парах. При розумному зваженому фаховому підході організм здатен адаптуватись до неймовірних навантажень.
Мені здається, шкідливіше уникати навантажень, тоді точно будуть проблеми зі здоров'ям: зайва вага, погана постава, загальна фізична слабкість та погане самопочуття....

2.''Там по голові б'ють,тупим стане...''.

Теж можу посперечатись - бойові види спорту розвивають швидкість мислення, здатність думати наперед. Якщо ти не думаєш в спарингу, хорошого спортсмена з тебе не вийде.
І думати треба блискавично, на два кроки наперед. Якщо ти не думаєш, не переможеш сильнішого суперника.
А чи знаєте ви, що Чемпіон світу з боксу Леннокс Льюіс в шаховому двобоі переміг заслуженого майстра спорту з шахів? Невже він тупий?
В мене багато знайомих боксерів, кікбоксерів, які знають по дві-три мови,багато хто з них успішні підприємці. Не думаю, що вони тупі.
В мене тренувалось багато дітей, які були відмінниками в школі, та й я не пас задніх в навчанні .І ще хороший тренер буде слідкувати за успішністю своіх учнів. Деяким учням я ставив умову: ''Погано здаш екзамени, змагань тобі не бачити!''. Багато хто з моіх учнів закінчив навчання з відзнаками та червоними дипломами.

3.''То дорого, нема грошей ще й за спорт платити''.

Гммм,а купити на вечір пива і пачку сигарет недорого? Чи дешевше буде лікувати дитину від ожиріння, плоскостопості, порушень постави?Або краще дати сину гроші на дискотеку, а не на тренування?Не розумію позиціі деяких людей...Гроші, витрачені на спорт - це інвестиція в здоров'я дитини, її зовнішній вигляд та самооцінку. І ця інвестиція багаторазово виправдається міцним здоров'ям, впевненістю, сильним характером та вмінням захистити себе.

4.''Він в нас дитина ніжна, творча ,спорт не для нього''.

Творчість і ніжність це добре, але подумайте, що буде, коли ваш син гулятиме з дівчиною і до нього домахається якесь бидло. Що він робитиме? Танцювати і співати? Сумніваюсь, що допоможе. Я не проти творчого розвитку, бо і сам малював. І хочу сказати, що одне другому не заважає, а навпаки доповнює. Подумайте, ким ви хочете бачити свою дитину: талановитим, але худим нещастям в окулярах, яке копають і принижують всі хто хоче, чи талановитого, розумного, але водночас сильного і впевненого хлопця, що може гідно постояти за себе та близьких?

Підсумок: шановні батьки, ведіть дітей в спортивні секціі, не пожалієте, воно сторицею повернеться вам. Прийде час, коли ви з гордістю глянете на свого сина чи доньку і самі собі подякуєте!

Шановні батьки, а яка Ваша думка про дитячі єдиноборства? Що ви вважаєте плюсами та мінусами в цих видах спорту?