1 44995440 1918299871556355 7036188996820533248 nВи знаєте, де розташоване Рудно? Від центру Львова 13 км. Від межі Львова 2 км. Це Залізничний район міста. Думаєте, що це елітний мікрорайон? Ні. Бо у ХХІ столітті люди не можуть комфортно пересуватися громадським транспортом. І уявляєте, цю проблему окремі особистості зуміли перетворити на конфлікт між мешканцями.

Так, це не вигадка. Абсурдність у тому, що люди ментально вже розділили селище на 2 окремих території і готові до війни.

Тепер пояснюю, у чому проблема: у Рудно курсувало 2 маршрутки: 184а та 287 – які підпорядковуються ЛОДА. Поки вони собі курсували більш менш нормально, наш селищний голова Ігор Форманчук (не можу його тегнути, бо людина принципово не приймає мене в друзі на ФБ) починає інтенсивно продавати землю у, так званому, Старому Рудно. (Це район нашого селища, який має окремий зручний виїзд на трасу, оминаючи Зимну Воду) Зрозуміло, що таке комфортне розташування, плюс завіряння чиновників, депутатів та голови у тому, що тут буде асфальтована дорога, каналізація і т.д. , переконали багатьох у перспективності купівлі нерухомості на цій території. Поступово район Старого Рудно став настільки щільно заселеним, що постало питання про окрему маршрутку. І мешканці (молоді та активні львів»яни, які заселилися у котеджі та приватні будинки) цього добилися: через Старе Рудно поїхав автобус №28 (міське АТП1). Цьому диву раділи усі: мешканці центрального Рудно, нецентрального, нового та Старого. Одним словом – 28 маршрутка практично стала єдиною, яка нормально курсувала та була зручною для усіх мешканців селища. Бо на той час 287 зникла взагалі, а 184а курсує за своїм незрозумілим графіком, який вловити може лише щасливчик.

І тут хеппі енду кінець. Дорогу селищний голова профукав: найняв фірму, яка не виконала роботи, і тепер суди тягнуться кілька років. Зрозуміло, що маршрутки відмовилися їздити по бездоріжжю.
Звісно ж, у цей момент, з’являється «Самопоміч» (алілуя!), яка без жодних перемовин із мешканцями, дарує усім щастя, у притаманному їм стилі. Вони пролобіювали великогабаритні автобуси для 28 маршруту, які тепер ніколи не заїдуть у Старе Рудно, а будуть їздити через Зимну Воду). І не важливо, що більше тисячі людей (які, нагадаю, самотужки добилися цієї маршрутки) залишились одні із розбитою дорогою та єдиною довозкою, яка обіцяє доставляти їх на кінцеву «нового» 28 автобуса. Люди обурились: це ж 1,5-2 години зайвого часу у дорозі! А як дітям добиратися (бо більшість з них вчаться у Львові), як бути стареньким та інвалідам? Відповідь депутатів бомбезна: у вас є машини. Ну, так.... всі дружно відпрошуються з роботи, аби повозити по справах батьків та забрати зі шкіл дітей. До того ж, машини ніколи не ламаються.
За таку злісну непокору, мешканців цілого Рудно (а це вже більше 7 тисяч людей) суворо карають: Ах, так! Ви взагалі не будете мати великогабаритних автобусів! Більше того, ті що є, будуть курсувати, як захочуть і коли захочуть!

Апогей історії вражає. Селищний голова, депутати та групка мешканців знайшли крайніх. Це мешканці Старого Рудна. Щодня вони пишуть злобні пости у групах, про те, як важко тепер усім через кумедну тисячку людей. Мовляв, у всіх підписи збирали, і всі були за зміну маршруту. (І не важливо, що у мене, до прикладу, не збирали, а таких, як я виявилося практично усе Рудно). Дійшло практично до справжньої війни. Але маршрутки від цього краще не поїхали, а Ігор Форманчук за таку «шикарну роботу» не перестав отримувати свої шалені премії. 

Так от, звертаюсь до Олега Синютки (стосовно маршрутів 184а та 287), Андрія Садового, Олега Партики, Ореста Хамули. ВИРІШІТЬ НАРЕШТІ ПРОБЛЕМУ ДОЇЗДУ У РУДНО, З УРАХУВАННЯ ПОТРЕБ АБСОЛЮТНО УСІХ МЕШКАНЦІВ, ПРИЗНАЧТЕ СЛУЖБОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ ЩОДО РЕМОНТУ ДОРОГИ В СТАРОМУ РУДНО, ПОКАРАЙТЕ ВИНУВАТЦІВ ТРАНСПОРТНОГО КОЛАПСУ У РУДНО І ПЕРЕВІРТЕ ВІДПОВІДНІСТЬ ЗАЙМАНІЙ ПОСАДІ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ІГОРЯ ФОРМАНЧУКА.
П.С. Я не живу у Старому Рудно, тому не має своєї вигоди відстоювати напрямки маршруту. Є звичайна справедливість і обурення тим, що у ХХІ столітті чиновники залишили людей без нормального транспортного сполучення, і до того ж зуміли, ще й пересварити між собою ціле селище.