1 een606s9798hot 1У злочинця, злодія завжди є тактика - "не виділятися", змішатися з юрбою, загубитися в натовпі... От так і зі скандалом з оборудками мажорів на оборонці.

Питання вдалося перевести з площини "корупція" (і фактично державна зрада) у площину "контрабанда". А контрабандою (принаймні з формальною точки зору) у нас займалися більшість волонтерів, які реально рятували армію, возячи все - від целоксу і касок до тепловізорів і машин. І ось одним легким порухом руки - мажори-злодії перетворюються у... доброчесних волонтерів-рятівників, які змушені були обходити недосконалий дерев'яний закон. Хороша спроба, тільки не розумію, чому наче мислячі люди на це ведуться. 

Якби ішла мова про контрабанду стратегічно важливих деталей, та ще й з РФ, то їм би вартувало поставити пам'ятник. Та хоч Кадирова в мішку нелегально через кордон перевезіть - лише поаплодуємо. Але ж тут проблема взагалі не в нелегальному ввезенні будь-чого для армії! Проблема в тому, що вони на цьому жирно наживалися, та ще й користуючись повноваженнями наближених до Пороха чиновників-родичів. І це класична корупція, до того ж - руйнівна для оборони країни. Адже заробляли на оборудках саме ті люди, які за посадою повинні б розвивати ВПК тут, вдома. Але ж це прямо суперечить їх фінансовим інтересам, тому - ніт. Нехай ще 10 р. у нас не буде своїх підприємств і самодостатнього ВПК, лиш би мені маржа 250% капала...

Як можна не розуміти суттєвої різниці між цими двома типами порушення закону, я не знаю, але чомусь пів ФБ обговорює саме "контрабанду".