СамагальЗавтра сесія ЛМР...

Буде пару основних питань: про передачу повноважень щодо ТПВ ОДА, та програму поводження з ТПВ. Буде й кілька другорядних: про перерозподіл коштів бюджету розвитку, створення 2-х нових комунальних підприємств - про створення комунальної установи “Інститут стратегії культури“ і “Агенція з проведення подій“. І це за відсутності начальника управління культури.

Про інший "дріб'язок", типу виділення десятків мільйонів на Теплоенерго, Львівелектротранс, АТП№1, Інституту міста, штучне банкротування УКБ, майнові та земельні питання - я навіть не згадую. Це звично.

Я хочу звернути увагу на одне питання, яке в світлі сміттєвих війн і суцільної брехні може нанести шкоду місту. Це програма поводження з ТПВ. На думку справжніх фахівців, а не офісного планктону, який поняття не має в технічному й практичному вирішенні проблеми, це найважливіший документ, на основі якого повинні проходити всі подальші дії. Мені видається, що проходить чергова не лише піар, але й фінансова афера.

Пів року ми чуємо від Садового та його команди про домовленості з урядом Франції (правда Гройсман заявив, що це його домовленість ;) ) про грант 650тисяч євро на програму поводження з ТПВ і що освоєнням цього гранту займеться всесвітньо відомий концерн EGIS. Кожен виступ Садового про сміття супроводжується згадкою про французів, як гарантів фаховості підходів до проблеми. Я аплодував такому підходу, але з невеликим жалем про запізнілість рішення. Правда, пізніше ми чули що EGIS займається й проектуванням заводу по переробці сміття й проектом рекультивації сміттєзвалища.

І що з усього цього правда? На мою думку, як завше, - НІЧОГО.

Завтра на сесії буде розглядатися програма поводження з ТПВ. І навіть не одна, а цілих дві. Одна авторства депутатів, а інша якоїсь інііціативи "Зеро вейст". А де ж програма поводження з ТПВ всесвітньо відомого концерну EGIS, про яку ми слухали півроку? А де ж проект цієї компанії сміттєпереробного заводу, якщо ТЕЦ-2 за свої кошти замовляє проекти? А де ж проекти рекультивації, якщо місто купує за бюджетні кошти їх у Гірхімпрому?

Питань багато й вже час ставити їх як правоохоронним органам, так і посольству Франції. Іміджеві втрати зачасту дорожчі ніж фінансові.

Шановні депутати ЛМР, задайте ці питання на сесії черговому клерку, який, будучи профаном у системному вирішенні сміттєвої проблеми, буде з трибуни переконувати вас у "єдино правильному шляху". Шановні журналісти, задайте ці питання депутатам, які будуть голосувати дані питання.