12011267 731406637003680 5369418585581089523 nВлада свідомо ухиляється від своїх конституційних обов’язків – захищати Україну та розірвати дипломатичні відносини з агресором!

Кілька тижнів тому УКРОП Українське об'єднання патріотів подав відповідні поправки до законопроекту про забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях. Це той закон, який нарешті визнає Російську Федерацію державою-агресором. І саме ним влада прикривалася, протягуючи в сесійній залі інший законопроект, який порушує Конституцію, дає амністію бойовикам і фактично закріплює так звані Мінські угоди.

Демократичні опозиційні сили протистояли його прийняттю, але влада звинуватила їх у тому, що вони – рука Москви. Ми голосували у першому читанні за закон про реінтеграцію Донбасу. Саме тому, що не маємо жодних сумнівів, що Росія – агресор, і це має бути в українському законодавстві.

Але цього замало! З агресором не може бути дипломатичних відносин. Тому, розуміючи всі підкилимні ігри влади, наша команда внесла доповнення до цього документа, які надають доручення уряду і спонукають президента нарешті зважитись на рішення, яке слід було прийняти у перший же день початку російської окупації Криму – про розрив дипломатичних відносин з державою-агресором!

Зараз представники влади в Комітеті з питань національної безпеки і оборони хочуть цинічно «поховати» цю поправку. Але ми вимагаємо, щоб законопроект про реінтеграцію Донбасу завтра ж був винесений на голосування у другому читанні разом з поправками до нього! Можна довго говорити про любов до України, однак її треба підтверджувати своїми діями! УКРОП і всі українські патріоти, ветерани АТО, матері та дружини загиблих і полонених на війні з Росією уважно слідкуватимуть за тим, як голосуватимуть народні депутати України при розгляді нашої поправки про розрив дипломатичних відносин з Росією. І ми побачимо при голосуванні, хто насправді підспівує Москві. Ми зробимо все, щоб імена, прізвища та фото тих, хто буде проти розриву дипломатичних відносин з державою-агресором, стали відомі кожному українцю!