21149897 981616841981302 3209045177032172613 n 640x360Унікальний туристичний продукт створили львівські любителі позашляхових мандрівок.

Відколи з'явилась людина в Карпатах, відтоді існують дороги, і десь відтоді ними їздять колеса. Віднедавна карпатські дороги полюбили шанувальники активного відпочинку - джипери. Тільки не ті на ґламурних кроссоверах з автосалону, а на таких, знаєте, справжніх позашляховиках з зубатими колесами. І джипінг чи оффроад буває різним. Буває екстремальним з перевертанням машин і засаджуванні по дах в болото, буває агресивним і спортивним, а буває інтелігентним і до того ж екологічним.  І от спробувати отакий оффроад здорової людини львівянам та гостям міста пропонує новий туристичний проект GROFA adventures & offroad trips.

Все почалося з того, розповідають засновники компанії, що серед друзів завжди були охочі спробувати цей незвичний стиль мандрівництва, але не завжди була змога всіх вмістити в екіпажі. Отож, хлопці з GROFA вирішили розширити можливості і створили джип-тури -  унікальний для Львова туристичний продукт на основі знайомих місць, маршрутів та…. нестримного оптимізму! Таким чином, відпочинок може складатися не тільки з прогулянок старим містом та гастро-турів, але й з чогось цікавішого.

Вибір маршрутів залежить від тривалості, насиченості та складності. Від одноденних пікнікових виїздів до тривалих експедицій, які цікаві тим, хто за невеликий проміжок часу хоче пізнати якнайбільше історичних місць, побачити якомога більше карпатських краєвидів, водоспадів, скельних масивів, дикої природи українських Карпат. При бажанні, можна взяти участь у сходженні на одну з вершин, ознайомитись з полонинським вівчарством, дерев'яною архітектуроюбескидських церков. А для любителів чогось екстремальнішого - рафтинг чи скелелазіння.

 От, як відгукуються про туристичний джипінг замовники:

 “Мене важко здивувати горами, бо, здається вже не раз була в Карпатах, і пішки, і мали з чоловіком велосипедну мандрівку, але джипінг - не до порівняння. За кілька хвилин піднятися на хребет, облаштувтаи навколо себе комфорт (ну, кріселка, столик, тент над головою), розпалити вогонь і приготувати смакоту приправлену пахучим димом. Контрастом для цього медитативного стану став адреналін: коли після кількох моментів, де, здавалося, от-от машина ляже на бік,  ти бачиш, як потужний позашляховик безпомічно залип в болоті і з жахом думаєш, як то треба буде ночувати тут з ведмедями (!). Але хлопці з незворушним спокоєм розтягують ті свої лебідки і всякі причандалля і за 5 хвилин ми їдемо далі.”

Що таке джипінг “здорової людини”?

По-перше, хлопці з GROFA adventures & offroad trips наголошують на екологічній відповідальності при проведенні джип-турів. Під час джипінгу вони принципово  дотримуються меж усіх природоохоронних територій.

По-друге, позашляховикиїздять дорогами. Так! - Саме дорогами, а не навпростець, як дехто вважає.

По-третє, джипери з GROFA забирають сміття не тільки засобою, але й те, що залишили ті, хто занедбує наші гори.

Є ще по-четверте, по-п’яте, по-шосте і так далі, але краще раз спробувати - і побачити все на власні очі. І не забудьте фотокамеру! 

 Для натхнення переходьте на сайт проекту. Також стежте за сторінкою GROFA adventures & offroad trips у Фейсбуку, де, власне, можна замовити оффроад-тур.