MyCollages 11 1 e1613988602801
фото із сайту "Духовна велич..."
Якщо вам потрібне зцілення, попросіть цих святих молитися за вас перед Богом. Детальну інформацію про кожного з них публікує сайт "Духовна велич Львова".

Перед тим, як Ісус вознісся на Небеса, він сказав Своїм учням:

„А ось чуда, що будуть супроводити тих, які увірують: Ім’ям моїм виганятимуть бісів, будуть говорити мовами новими; гадюк руками братимуть, і хоч би що смертоносне випили, не пошкодить їм; на хворих будуть руки класти, і добре їм стане“ (Марка 16: 17-18).

Чудові зцілення в ім’я Ісуса відбувалися не тільки тоді, коли жили апостоли і святі, але й після їхньої смерті. Бог неодноразово дає незліченні зцілення через заступництво святих.

Звісно, молитви аж ніяк не скасовують звернення за вчасною медичною допомогою, однак вони можуть стати серйозною поміччю на шляху зцілення від хвороби.

Святий Миколай.
Про основні віхи життя св. Миколая знає більшість людей. Святий Миколай був прикладом християнського життя, на практиці прагнув реалізувати подвійний аспект християнської любові – Бога та ближнього і робив це так, як написано в Євангелії: “Нехай не знає ліва рука, що дає права”(Мт 6, 3), “Не показуйте своєї праведності перед людьми, щоб вони вас бачили і хвалили за те; нехай знає про ваші добрі діла лише Отець Небесний”(пор. Мт 6, 1-4). Саме тому,християни упродовж багатьох століть звертаються за молитовним заступництвом святого Миколая у складних життєвих ситуаціях, зокрема й тоді, коли переживають недуги.

Всеблагий отче Миколаю, великий і предивний чудотворче!
Ти своїми молитвами лікував усяку недугу і болість, ти своїм заступництвом визволяв від певної смерти, ти своєю опікою відганяв біду.
Щиро благаю тебе, скорого потішителя тих, що є в горі і нуждах теперішнього життя: Поспіши й до мене із своєю поміччю, захисти мене й усіх людей від вогню й води, від голоду й пошести, від тяжкої хвороби і несподіваної смерти.
Хорони мене через ціле моє життя, а особливо в страшну хвилину переходу з дочасного життя до вічности.
Захисти мене тоді щитом твоєї молитви перед справедливим гнівом Христа Бога і допоможи мені, щоб я сподобився (сподобилася) навіки в небі, разом з тобою, прославляти й величати Боже милосердя.
Амінь

2. Святий великомученик Пантелеймон Цілитель.

Св. Пантелеймон був лікарем-безсрібником і відвідував християн у тюрмах, де надавав їм допомогу.

Ставши безвідплатним лікарем, Пантелеймон позбавив багатьох лікарів доходів, і на нього надійшов донос імператору Максиміану, що Пантелеймон відвідує в тюрмі християн і лікує їх ім’ям Христа. Імператор викликав Пантелеймона і просив спростувати донос. Святий запропонував імператору викликати одного невиліковного хворого і влаштувати випробування. Хто зцілить його: він або язичницькі жерці – віра того і повинна бути правдивою. Згідно з житієм, язичницькі жерці не змогли зцілити хворого, а Пантелеймон силою молитви дарував розслабленому зцілення. Після цього багато хто увірував у Христа, а Максиміан озлобився на Пантелеймона і наказав катувати його, а потім кинути з важким каменем в море. Але Пантелеймон залишився неушкоджений, тоді його піддали новим мукам: повісили на дереві, палили свічками, потім рвали залізними кігтями, колесували, кидали в кипляче олово, намагалися втопити в морі. Дикі звірі, яким він був кинутий на розтерзання, лизали йому ноги.

Саме тому, до великомученика Пантелеймона звертаються у молитві про заступництво перед Господом задля зцілення.

О, великий угоднику Христовий, страстотерпче і лікаре многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердися наді мною, грішним рабом Божим (ім’я), вислухай благання і благання моє, змилостив Небесного, верховного Лікаря душ і тілес наших, Христа Бога нашого, нехай дарує нам зцілення від жорсткого гнітучого мене недугу.6 груд. 2019 р.


3. Святий Шарбель
Шарбель міг стояти на колінах по чотири-п’ять годин. Розмовляти з ним у цей час було марно, він перебував у глибокім єднанні з Богом. Взимку і влітку ходив у зношеному одязі (згодом одягнув волосяницю з металевим ланцюгом), стоптаних черевиках, без головного убору, не розпалював вогню, щоб зігрітися, ніколи не їв м’яса, не пив вина, спав на вузькій кам’яній плиті, а під голову клав поліно, загорнене в грубу тканину. Ні від кого не приймав дарунків. Він завжди мовчав, лише в думках повторював слова молитви. Деколи його про щось питали браття, а він здивовано поводив очима і… мовчав. Шарбель був поруч, а водночас — далеко. Правда, інколи йому доводилося відкривати уста — коли отець-настоятель відсилав Шарбеля до поселень, розташованих неподалік, служити Св. Літургію.

Отець Шарбель не лише володів здатністю жити у мирі й дружбі з дикими звірами, рятувати людей від стихійних лих, а й зцілювати хворих. Двадцять тисяч зцілень за молитвами до нього відбулося вже після його смерті. А скільки їх залишилось в тайні?

Господи, Ти надихнув Святого Шарбеля до святості, до вірності Богові, дав йому Ласку: силу оздоровляти, зціляти людей із тяжких недуг, оберігати від нещастя.

Господи дай мені любити, служити Тобі так, як служив Тобі Отець Шарбель.

Допоможи мені Боже за встановленням Отця Шарбеля, бути оздоровленим(ою) і співати Тобі гімн Подяки через все моє життя і навіки вічні.
Амінь

Отче наш …(5 разів)
Богородице Діво..(5 разів)
Слава і нині…(5 разів)

4. Святий Гавриїл Ургебадзе

Архімандрит Гавриїл Ургебадзе є одним із найбільших святих Грузії ХХ століття. 1 травня 1965 року під час демонстрації ієромонах Гавриїл спалив 12-метровий портрет Леніна, вивішений на будівлі Грузинської РСР і публічно проповідував Христа. За це, отця посадили у ізолятор. У 1980-ті роки, архімандрит оселився у монастирі Самтавро, у вежі. До нього дуже часто за порадою приходили люди і отримували відповіді на свої духовні запитання, знаходили правильну дорогу у житті. У Страсну Седмицю із келії старця постійно лунав плач. Люди бачили, як під час молитви архімандрит Гавриїл піднімався на 40-50 метрів над землею, осяяний світлом. Святому моляться про зцілення від хвороб і відомі численні випадки, коли по молитві до св. Гавриїла, люди зцілялися від різноманітних хвороб.

Молитва старця Гавриїла

Господи, молю Тебе, з небес почуй нас, подай милість Свою, з миром відпусти нас, щоб ми ходили по Твоєму шляху, виконували Заповіді Твої і відрікалися від зла. Навчи нас, Господи молитися перед Тобою і сповнювати Твій святий закон, щоб серце наше стало вірним Тобі і всім нам жити по святому закону Твоєму.

5. Святитель Нектарій Егінський.
Святитель Нектарій Егінський помер від раку, тому особливо відомий допомогою онкологічним хворим.
У останні місяці життя святитель страждав від сильного болю, пов’язаного з важким онкологічним захворюванням. Незадовго до смерті його поклали в афінську лікарню, в палату для найбідніших. Черговий лікар був приголомшений простим чернечим виглядом владики : “Уперше бачу архієрея без панагії, золотого хреста, а головне – без грошей”.
Відразу ж після смерті святого Нектарія (8/22 листопада 1920 року) почалися численні посмертні чудеса. Коли почилого митрополита переоблачали для положення в труну, випадково поставили його сорочку на край ліжка паралізованої людини – і відбулося зцілення; а тіло покійного замироточило. Чудовий аромат відчувався в приміщенні лікарні ще декілька днів. Мощі святителя через три роки після поховання виявили нетлінними і запашними.
20 квітня 1961 року митрополит Нектарій був причислений до лику святих Вселенською Церквою.

Молитва до свт. Нектарія

О, Святителю Нектарію, отче Богомудрий! Прийми, блюстателю віри православної, сповіді уст людей християн, зібрані сьогодні тут благодаттю Божою, що в тобі живе. Вість досягла нас, що ти, великий у Святих угодниче Христовий, тим, хто у всіх кінцях світу ім’я твоє призиває, являєшся і від хвороб ракових зцілення даруєш.

Чули про ієрея, який з тобою одного імені і який храм в честь твого імені збудував, в скорботі великій перебував , бо раковою виразкою грудною вражений був, кров’ю кожен день точився і страждав сильно, але справи своєї святої не полишив. Несподівано ти, Святителю багатомилостивий, з небес зійшов, йому в храмі видимим з’явився. Він же, прийнявши тебе за собрата, одного з смертних, просячих твоїх молитв, говорить: « Хворий я сильно, але хочу святий алтар створити, потім хоч раз святу Літургію разом з прихожанами звершити, а після того і померти готовий, смерть бо мене не лякає».

Ти же, отче, бесплотним будуми, сльозами лице своє оросив і обійняв страждальця, цілуючи і говорячи; « Не сумуй, чадо моє, бо хворобою випробуваний здоровим будеш. Всі про це чудо знати будуть!». Він же, зцілений бувши, зрозумів , з ким розмовляв, а ти невидимим став.

О, великий угодниче Христовий Нектарію! Храм цей докінчений є нині і чудеса твої, що як море переливаються, примножуються! Ми ж пізнали, що молитві праведника має предшествувати зусердя наше до Служби Божої і готовність за Хреста померти, здоровими стаємо.

Молять тебе, отче праведний, хворіючі чада твої: хай здійсниться з нами воля Божа, блага, угодна і досконала, яка не хоче смерті грішника, але щоб він навернувся і живим був.

Ти ж , провіснику волі Божої, зціли нас благодатним явленням своїм, і хай великим буде Бог на небесах і на землі на віки віків! Амінь.