1 38Нещодавно компанія Xiaomi оновила найпопулярнішу у світі лінійку фітнес-трекерів. Експерти E-Katalog вже познайомилися з новим браслетом Mi Band 8 та з’ясували, що саме в ньому змінилося порівняно з тогорічним Mi Band 7.

Ремінці

У Mi Band 8 та Mi Band 7 використовується різна система кріплення ремінця: у старої моделі він цільний та охоплює капсулу з усіх боків. У новій версії використовуються мініатюрні затискачі: щоб від’єднати ремінець, достатньо натиснути на клямку та потягнути його в бік. Таке нововведення дозволяє Xiaomi випускати абсолютно різні за стилем ремінці та інші аксесуари. Наприклад, ланцюжки для носіння Mi Band на шиї або спеціальний кейс з кліпсою, що допомагає зафіксувати трекер на шнурках кросівок для точного вимірювання кількості, довжини та частоти кроків.

Дизайн

Найпопулярніший браслет на порталі порівняння цін https://ek.ua/ua/ виконаний із пластику та скла, а його послідовник придбав металеву рамку. Спеціальне гальванічне покриття надає їй вишуканого вигляду та підвищує міцність. Новий браслет важить удвічі більше (27 г проти 13,5 г) при тому, що він на 0,5 мм тонший за попередника. Область датчиків на дні капсули випирає менше, що підвищує комфорт використання.

Обидва браслети мають вологозахист на рівні 5 АТМ, тобто в них можна плавати в басейні. Знімати Mi Band під час прийняття душу також не потрібно.

Дисплей

В обох трекерах використовується 1,62-дюймова AMOLED матриця з роздільною здатністю 490 x 192 p. При цьому екран нового годинника має більшу яскравість (600 ніт проти 500) та підвищену частоту оновлення, що забезпечує плавнішу й приємнішу анімацію інтерфейсу. Також Band 8 вперше в історії лінійки підтримує автоматичне регулювання яскравості.

Функціонал

Обидві моделі Mi Band вміють вимірювати ЧСС та SpO2 (рівень кисню в крові), відстежувати якість сну і дихання, рахувати кроки та калорії, визначати рівень стресу та індекс фізичної активності (PAI). Однак Mi Band 8 пропонує більше спортивних режимів (150 проти 120), включаючи так званий аеробний бокс: відкривши відповідний урок в додатку Mi Fitness, можна махати кулаками в повітрі, таким чином тренуючись і спалюючи калорії.

Ще одним несподіваним нововведенням Band 8 стала підтримка мініігор, які можна безкоштовно завантажити на браслет з магазину циферблатів. На цей момент там доступні 4 цікаві фірмові іграшки.

Автономність

Ємність батареї Mi Band 7 становить 180 мАг, Mi Band 8 — 190 мАг. У звичайному режимі браслети тримають заряд практично однаково (15 і 16 днів відповідно), а ось із функцією завжди активного дисплея AlwaysOn «восьмий» пропрацює відчутно довше: 6 днів проти 3. Виграє він також у швидкості зарядки: тепер вона займає лише одну годину проти двох у Mi Band 7.

Порівняти детальні характеристики трекерів та ціни на них у різних інтернет-магазинах можна на порталі E-Katalog (ek.ua).

 1 874

1 857