094586349895739573538Майстерня мрії – це соціальне підприємство, що виготовляє натуральний трав’яний чай, а на залучені кошти повністю фінансує центр для молоді з ментальною інвалідністю. Зараз в Майстерні займається 12 відвідувачів з аутизмом, синдромом Дауна та іншими станами.

На заняттях молодь знаходиться в колі друзів і ровесників та розвиває свої здібності. Це може бути як малювання, виготовлення прикрас для дому та біжутерії, спів та легка зарядка, так і навчання базовим навичкам самообслуговування – приготування обіду, миття посуду чи прибирання. Наш принцип – розкривати таланти та розвивати самостійність через дружнє спілкування.

324567887687Також відвідувачі разом із працівниками та волонтерами полюбляють ходити на екскурсії, кінопокази та просто гуляти. На час карантину звичну активність довелося припинити, але ми проводимо онлайн зустрічі та вигадуємо собі щотижневі завдання. А з приходом теплої погоди вже запланували прогулянки в парках невеликими групами.

Головна мета існування Майстерні – допомогти молоді з ментальною інвалідністю соціалізуватися, здобути друзів та почуватися більш впевнено, а також показати суспільству, що бути іншим не означає бути гіршим. Наша місія – створювати середовище, де кожна людина буде вважатися цінністю та матиме всі можливості для повного, насиченого життя в повазі та підтримці.

234567876543556При заснуванні принципово було вирішено стати самодостатніми, тобто незалежними від спонсорської допомоги. Тому й обрали варіант створення чаю – напою, що є популярним, корисним та має ряд переваг.

Він натуральний - не містить нічого окрім екологічно чистих трав та ягід з Карпат, без жодних ароматизаторів чи консервантів.

Весь процес створення продукту це ручна робота – від ретельного збору трав досвідченим травниками до фасування та оформлення кожної пачки.

2345654345675Кожен трав’яний збір складався на основі досвіду наших травників в оптимальних пропорціях для якнайкращого смаку та користі для здоров’я.

Відвідувачі Майстерні допомагають наклеювати етикетки та полюбляють власноруч писати невеликі побажання та подяки до пачок. В кожній пачці, крім чаю, - любов.

34567876543Майстерня мрії, як і багато інших дрібних підприємств, не могла не відчути ефект карантину. Велику частину продажів становили замовлення в офіси компаній та кафе, які змушені були зачинитися. І нам довелося докладати ще більше зусиль, щоб зберегти нашу справу. Але ми справляємося – шукаємо нові можливості, консультуємося з чудовими спеціалістами, навіть працюємо над створенням нового продукту. За час карантину ми ввели опцію подарункових сертифікатів та запустили власний сайт.

В асортименті є 15 видів трав’яних міксів, 5 моночаїв (з одного виду рослин, наприклад, чебрець або липа) та подарункові набори. Ми максимально гнучкі до побажань клієнтів, маємо варіант еко-пакування за побажанням замовника, а також регулярно пропонуємо Чай місяця – збір зі знижкою 10%.

Наші соцмережі:

Про Майстерню, відвідувачів, наші заходи, інклюзію можна дізнатись тут.

Про сам чай, рослини для нього, майданчики, де чай можна придбати і загалом те, як ми дивимося на світ, можна побачити тут.

Сайт з асортиментом, для замовлень за посиланням.