render topolis1В Україні є чимало людей, які хочуть придбати власну квартиру або поліпшити наявні житлові умови. У такому випадку будь-яка людина починає переглядати різні варіанти житлової нерухомості, і перше її запитання – коли краще купувати квартиру? Річ у тім, що експерти з нерухомості дають настільки різні рекомендації, що зазвичай лише збивають з пантелику.

Доволі поширена ситуація, коли людина тривалий час збирає потрібну суму на купівлю житла, відмовляє собі в дорогих речах, в усьому себе обмежує, та їй ніяк не вдається зібрати гроші. А коли вона звертається до забудовника, то з'ясовується, що квартири за цей час встигли подорожчати, а серед можливих варіантів залишилися тільки темні кутові квартири, які ніхто не хоче купувати.

Описана вище проблема якраз і пов'язана з тим, що люди не розуміють, коли краще купувати квартиру. А багато з них ще й переконані, що придбати житло можна двома способами: зібравши всю суму або оформивши іпотеку в банку. Але насправді це докорінно хибний підхід, адже є ще третій варіант – на виплат від забудовника. Купівля на виплат дає можливість із мінімальним початковим внеском купити житло в кредит без відсотків. Це не лише зручно для тих, хто не має на руках усієї суми, але ще й вигідно, адже квартиру можна підшукати та придбати на етапі котловану. На ранніх етапах будівництва завжди є з чого вибирати, а ціни водночас найнижчі.

Чи варто зараз купувати квартиру?
Багатьох потенційних покупців цікавить питання, чи купувати зараз нерухомість. Будь-яка людина хоче купити квартиру на максимально вигідних для себе умовах. Такими є:

мінімальні ціни на квадратні метри житла;
великий вибір квартир, щоб можна було підібрати нерухомість у потрібному районі та з вдалим плануванням;
можливість диктувати свої умови продавцям, а не навпаки.
Якщо зважати на всі ці умови, то в поточному році – ідеальний час для купівлі житла. Зараз вдалий час для купівлі насамперед через низькі ціни на квартири. Після кризи вартість житла поступово зменшувалася. Експерти пророкують різні варіанти подальшої поведінки цін, але більшість із них одностайна: у 2021 році вартість житла близька до мінімальних значень.

Можна сміливо стверджувати, що зараз значно простіше купити квартиру, ніж продати. Кількість новобудов збільшується, через що забудовники та продавці вторинного ринку нерухомості буквально воюють за кожного покупця. Завдяки цьому покупці можуть диктувати свої умови. Наприклад, можна вибрати кілька відповідних варіантів квартир, оцінити їх вартість і зробити власникам свої пропозиції. Це дасть змогу купити квартиру за найнижчою ціною.

Якщо житло купувати в новобудові, то неабиякий плюс придбання цього року полягає в тому, що є величезна кількість варіантів квартир із різним плануванням і розміщенням. Це дає можливість купити ідеальне для себе житло, та ще й за адекватною ціною.

З урахуванням усього цього, якщо розглядати питання, чи купувати зараз нерухомість, то відповідь однозначна – так, купувати. Причому угоду можна укласти, навіть якщо на руках немає всієї суми, адже є чимало забудовників, які пропонують квартири на виплат. Переваги купівлі житла на виплат безумовні:

на ранніх етапах забудовник виставляє мінімальні ціни на квартиру;
можливість придбати житлову нерухомість без усієї суми на руках;
купуючи на виплат, не треба платити відсотки, як за іпотеку;
ризики мінімальні, адже покупець вносить незначний перший внесок (приблизно 10%);
не потрібні додаткові документи, бо складається стандартний договір.

Гарні умови купівлі квартир на виплат пропонує Корпорація Нерухомості РІЕЛ, яка з 2003 року займається будівництвом житлових будинків і продажем сучасних квартир у Києві та Львові. РІЕЛ – це надійна компанія з бездоганною репутацією, що допомагає всім клієнтам і завжди діє в їхніх інтересах.

Яку пору року вибрати для купівлі квартири в новобудові?
Крім інших питань, актуальним є ще й те, в який сезон краще купувати квартиру. Не всі це розуміють, але ринок нерухомості має сезонність. Інакше кажучи, умови на ринку багато в чому залежать від пори року. Розглянемо нюанси купівлі житла в різні пори року.

render kompanion 7
ЖК «Компаньйон» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ
Купівля квартири взимку
Зима – складний час для вторинного ринку нерухомості. Пов'язано це насамперед із тим, що ні продавці, ні покупці не хочуть організовувати переїзд саме взимку, та ще й напередодні свят. Водночас через морози та сніг перегляд квартир стає проблематичним, та й не завжди вдається повною мірою оцінити обстановку. Через ці та багато інших складнощів угоди зазвичай відкладаються на весну, тож узимку вторинний ринок практично завмирає.

Із первинним ринком нерухомості ситуація кардинально протилежна. Оскільки варіантів на вторинному ринку мало, більшість покупців починає звертати увагу на новобудови. Тим паче, багато забудовників проводять акції та пропонують знижки під свята. Наприклад, під Новий рік цілком можна знайти квартиру в новому будинку із великою знижкою. Тому зима – це прекрасний час для купівлі житла в новобудові.

render shengen1
ЖК «Шенген» від Корпорації Нерухомості РІЕЛ
Придбання нерухомості навесні
Весна – доволі суперечлива пора року з погляду ситуації на ринку нерухомості, хоча багато експертів називають її найбільш вдалим часом для придбання житла. З одного боку, це дійсно так, адже багато продавців виходять із «зимової сплячки», і ринок буквально переповнюється всілякими пропозиціями. Водночас зростає попит на житлову нерухомість, адже багато покупців за зиму зібрали ще трохи грошей і готові до великих покупок. Через таку активність на ринку ціни на нерухомість ростуть. Покупцям не варто сподіватися на знижки та можливість придбання квартири за мінімальною ціною.

render ok 2
ЖК Ok'Land від Корпорації Нерухомості РІЕЛ
Купівля квартири влітку
Одна з особливостей купівлі квартири влітку – відсутність великої кількості пропозицій на вторинному ринку. Багато продавців роз'їжджаються, і їм банально ніколи показувати квартири. При цьому ціни на житло зазвичай знижуються після весняної активності на ринку нерухомості.

Але літо – це чудовий час для купівлі житла в забудовника. Більшість забудовників починає будувати навесні, однак багато покупців бояться вкладати гроші на етапі котловану. Саме для таких покупців літо – це оптимальна пора року для купівлі квартири в новобудові, адже ціни на квадратні метри ще не встигають сильно вирости та вже можна спостерігати, які забудовники активно будують.

render topolis1
ЖБ Topolis від Корпорації Нерухомості РІЕЛ
Нюанси купівлі житла восени
Восени, як і навесні, вторинний ринок нерухомості знову оживає, з'являється велика кількість пропозицій. Покупці так само починають активно підшукувати варіанти житла, багато хто готовий навіть трохи переплатити, але купити вподобану квартиру.

Якщо розглядати питання, в який сезон краще купувати квартиру на вторинному ринку, то це, безумовно, весна й осінь. Якщо ж говорити про купівлю квартир від забудовників, то тут не варто зациклюватися на порі року. Слід просто знайти гарний варіант і вкластися.

Поради експертів із придбання квартир
Не треба боятися купувати квартири на виплат. Це прекрасна альтернатива іпотеці. За такого способу купівлі можна не лише придбати житло, не маючи на руках одразу всієї суми, а й непогано заощадити.
Щоб придбати квартиру в новому будинку зі знижкою, намагайтеся шукати варіанти під свята. Зазвичай багато забудовників влаштовують акції та справжні розпродажі, приурочені до Нового року, 8 Березня, Дня молоді та інших свят.

Не шукайте час, коли краще купувати квартиру в 2021 році. Ідеальний час ніколи не настане, тому вкладатися краще вже зараз, тим паче, ситуація на ринку нерухомості цілком сприятлива, і невідомо, якою вона буде через рік-два.
Якщо хочете купити квартиру в новобудові за найнижчою ціною, то укладайте угоду на початку будівництва. Пам'ятайте, що найдешевше коштують квартири на етапі котловану, а з часом ціни тільки зростатимуть.
Купуючи квартиру на ранніх етапах, ретельно вибирайте забудовника. Почитайте відгуки про нього, перевірте в Реєстрі, чи не оголошував він себе банкрутом, подивіться кількість уже зведених будинків і тих, що ще будуються.