438783983Начальник Львівської ОВА Максим Козицький своїм розпорядженням уже перейменував 134 вулиці.

У Львівській ОВА відбулось засідання робочої групи з питань декомунізації. У підсумку в області змінять назву 31 вулиці в 11 громадах. Це - топоніми, яким дали назву ще у радянський час: вулиці Миру, Перемоги, Дружби Народів тощо.

 «Ми повинні зробити усе, аби жодних символів панування на наших землях радянського тоталітаризму не було. Перш за все, дякую всім хто продовжує процес декомунізації на Львівщині. В громадському просторі уже не залишилось пам’яток радянської пропаганди. Упродовж 2023 року в області знесли 312 об’єктів. Також маємо завершити процес перейменування вулиць», - наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

73737332

Нагадаємо, що відповідно до законодавства, до 27 квітня цього року громади мали час, щоб прийняти рішення про перейменування вулиць чи інших об’єктів топонімії населених пунктів. Відтак, з того часу таке перейменування може бути здійснене розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький своїм розпорядженням уже перейменував 134 вулиці. З детальним переліком можна ознайомитися за посиланням.

3783223

"За результатами рішення сьогоднішнього засідання робочої групи підготують розпорядження начальника Львівської ОВА, яким він до 27 липня 2024 року має остаточно переназвати визначені топоніми", - додали у дописі.

73737332

До слова, до січня 2024 року Львівщина очистилися від усіх пам’ятників так званим визволителям. За рік в області обласна влада спільно з громадами демонтували понад 310 «альош». Далі обласна робоча група працювала над деколонізацією топонімії. "Адже радянські назви вулиць є наочними прикладами пропаганди ворога, вони створюють хибне враження про спільне історичне минуле, оспівують «єдність братніх народів», звеличують російську культуру", - наголосили у повідомленні.