1 988392865023 0"Коудайс Україна" є частиною De Heus Animal Nutrition, міжнародного виробника повного асортименту комбікормів, преміксів, концентратів та кормів. 

13 жовтня 2022 року, вперше за понад 110 років історії De Heus, на одному із заводів, які розташовані по всьому світу, було вироблено 10 мільйонів тонн кормів для тварин. Річний видобуток у 2022 році сягне понад 12 мільйонів тонн. Генеральні директори Ко & Кун де Хойс розповіли про важливість цього досягнення та подальші амбіції.

10 мільйонів тонн корму для тварин за рік. Чому це так важливо?

Ко де Хойс: «Цього року ми виробили 10 мільйонів тонн кормів, преміксів і концентратів, а до кінця року буде понад 12 мільйонів тонн. Такого ще не було в історії нашої компанії. А ще, так чудово співпало, що це відбувається на ювілей нашого батька, йому цього року 80. Але, звичайно, ця віха ніколи не була нашою єдиною метою. Ось чому ми кажемо, що це більше, ніж просто число. Це результат усіх наших зусиль, докладених за останнє десятиліття, щоб збільшити наш внесок у розробку здорової, безпечної та доступної їжі для зростаючого населення світу. Власне, це і є нашою основною метою вже понад сто років. Ми пишаємося тим, що працюємо разом з нашими виробниками м’яса, риби, молока та яєць, допомагаючи їм покращувати їх бізнес і сприяти розвитку галузі».

Кун де Хойс: «Це також чудовий момент, щоб зазирнути в майбутнє і поміркувати, як цей результат пов’язаний з місією нашою компанії. Та спершу, я вважаю, варто задуматись як багато подій зраз відбувається у світі, навколо нас. Ми спостерігаємо серйозні політичні та суспільні проблеми в усьому світі, а в деяких країнах, в яких ми працюємо, точиться війна, вони борються з нестачею їжі, протестами тощо. Ми пишаємося нашими колегами – незалежно від того, чи вони працюють у наших бізнес-підрозділах по всьому світу чи в головному офісі в Еде – котрі справляються з труднощами, з якими ми стикаємося через усі ці негаразди. Вражає бачити співробітників, котрі активно співпрацюють, аби вирішувати проблеми та гарантувати, що ми можемо й надалі відігравати визначну роль у наших ланцюгах постачання продуктів годівлі. Як уже згадував Ко, нас вражають не 10 мільйонів тонн, тому що це лише цифра. Нас вражає усвідомлення того, що це результат десятиліть зусиль, спрямованих на розвиток тваринництва та аквакультури в усьому світі. Це справжня пригода, через яку ми пройшли, від комбікормового заводу в Барневельді, де ми провели стільки часу в молодості, до компанії, якою ми стали сьогодні. І саме це робить цей результат чимось таким, чим ми та всі наші колеги можемо пишатись».

Що сьогодні святкуватиме De Heus?

Ко де Хойс: «Не можна озираючись на внесок, який ми зробили за останнє десятиліття в годівлю, не враховувати всіє нашої історії, яка стоїть за цією діяльністю. Я вірю, що саме наша присутність на місцях, близькість до фермерів, можливість допомагати та підтримувати їх і є ключем до нашого успіху. Чи знаєте ви, що кожен день співробітники De Heus відвідують тисячі ферм? Саме ця присутність на місцях дозволила нам розвиватись і вирости до глобального впливу. Це те, що ми сьогодні святкуємо».

Кун де Хойс: «Саме так. Ось чому ми так пишаємося всіма співробітниками, котрі за ці роки стали частиною родини De Heus. Саме вони, разом з нашими клієнтами та бізнес партнерами, допомагають нам досягти нашого сталого внеску в забезпечення всіх їжею».

У чому, на вашу думку, секрет 111 років існування та досягнення цієї віхи?

Ко де Хойс: «Такі цінності, як спадщина та управління, вибір правильних напрямків були ключовими для сім’ї від самого початку нашого діяльності в 1911 році. Ми завжди дотримувалися переконання, що слід дорожити тим, що маєш і дбати про свій бізнес і його спадщину, дивлячись у майбутнє. Дуже важливим є теж наше бажання передати компанію наступним поколінням».

Кун де Хойс: «Тому можливість продовжувати нашу діяльність для майбутніх поколінь означає, що стабільне збільшення нашого виробництва кормів є важливішим, ніж будь-коли. Дивлячись на поточний стан ланцюгів виробництва харчових продуктів, частиною яких ми є, як компанія яка займається годівлею тварин, ми бачимо величезні виклики, які мусимо подолати. Про частину з них ми вже згадували. Подумаємо про кількість людей, яких нам потрібно буде прогодувати в 2050 році. Очікується, що населення світу зросте до 9,8 мільярда протягом наступних десятиліть. Забезпечення доступу до безпечної, здорової та, що важливо, доступної їжі є одним із найбільших викликів, з якими сьогодні стикається світ».

Які проблеми виникають при забезпеченні доступу до безпечних, здорових і доступних продуктів харчування?

Кун де Хойс: «Нам потрібно зменшити вплив наших систем виробництва на клімат і навколишнє середовище, аби захистити вразливі екосистеми. Щоб досягти цієї мети, а також збільшити кількість виробництва продуктів для постійно зростаючого населення світу, нам потрібно виробляти їжу більш ефективно, аби запобігти надмірним змінам землекористування в найближчому майбутньому».

Ко де Хойс: «Ось чому ми так пишаємося дослідженнями, які ми проводили протягом останніх двадцяти років, щоб покращити конверсію кормів для наших продуктів. Тому що, якщо нам потрібно менше сировини для виробництва такої ж кількості тваринного білка, ми можемо більш ефективно забезпечувати зростаючі потреби в їжі в усьому світі в майбутньому. Саме тут комбікормова промисловість вже досягла значного прогресу в системах постачання продуктів годівлі за останні десятиліття».