24829230 1933508953578241 2099743617 nЗа статистикою щороку на Львівщині народжується близько трьох тисяч малюків. Кожного дня молоді батьки стикаються з питанням звідки взяти кошти для того, щоб їхні діти росли здоровими, щасливими, з усіма матеріальними благами. Адже ціни на одяг для дітей такі ж як і на дорослих. Недарма серед італійців дорогі костюми можна побачити лише у сформованих самодостатніх чоловіків та жінок. Такий одяг – вигідна інвестиція. Інша справа діти. Вони ростуть як на дріжджах.

Те, що було добрим сьогодні - завтра вже мале. Те, що вчора було новим - сьогодні подерте, розірване, вимащене. Хіба маленький хлопчик або дівчинка  задумається, що вилізати на гірку не можна, бо на них новий костюм. Ганяти футбол, ліпити пасочки в пісочниці, літом валятися на траві теж не можна, тому що мама швидше сама залишиться без нової спідниці ніж не купить чогось новенького і красивого своїй дитині. Якби діти справді так мислили, то лікарі б засумнівалися чи все з ними добре... Та все ж всі хочуть дати своїм дітям найкраще. Як знайти вихід із ситуації Форпост розпитав у Андрія Прусіка – українського виробника дитячого одягу.

54153453Своє підприємство він зареєстрував у легкій промисловості ще у 2006-у році. Сьогодні виробляє весь одяг для малюків, які лише народилися і може забезпечити їх продукцією аж до підліткового віку. Також займається виготовленням текстильних виробів: постелі і все, що нею пов’язано. Особливу увагу приділяє вибору тканин. Дитячі футболки, штани, піжами та багато іншого можна зустріти не лише на просторах Інтернету, а й по всій Україні. Як в роздріб, так і за оптовою ціною. Чоловік стверджує, цією продукцією користується його сім’я, друзі, родичі та знайомі.

«Ми працюємо так, щоб наш товар одразу доходив до нашого споживача. Тому що слідкуємо за якістю та співвідношенням ціна/якість. Кожен посередник ставить свою націнку, перепродує ще комусь і в кінцевому результаті люди купують за ціною, яка в рази перевищує нашу.  Більше того іноземні підприємці шиють товар в українських виробників, тому що тут дешевше і продають його в Європі під своєю торгівельною маркою. Є ще й таке, що цей самий товар продається в Україні як європейський бренд тільки вже за зовсім іншими цінами. Ми поставили собі ціль - зробити якісний український продукт, який зможе купити кожен. І даємо людям можливість купувати нове, а не доношувати за кимось. А далі кожен сам робить свій вибір», - розповідає Андрій Прусік.

8786452За його словами, сьогодні наш ринок наповнений китайськими, турецькими товарами. Крім того велику нішу займає так звана гуманітрака. Різниця між українським виробником та іноземним в тому, що наш виробник точно знає що і для кого він виробляє. Відповідає за те, що робить, тому що працює «для своїх». Якщо за кордоном прийнято купувати своє, то у нас люди часто користуються принципом, чим дорожче – тим краще,  турецьке – значить добре.

«Погодьтеся, купувати якесь спорядження, техніку на секонд-хенді – це одне. А повзунки, колготи для дітей, яким ще нема і року, в яких дуже ніжна і чутлива шкіра, постільну білизну – зовсім інше. Я розумію, для багатьох це вихід. Тут і психологічний фактор, і  фінансовий. Тому ми вирішили, що будемо віддавати на складі дитячий товар за гуртовою ціною. Це смішні ціни. І люди, які до нас приїжджають, повертаються додому з великими пакетами, тому що розуміють, в магазинах такої ціни просто не існує. Новенькі повзуночки, трусики,бодіки – ми все віддаємо по 50 гривень. При великій кількості покупок даємо знижку. А якість не гірша за французьку, оскільки дуже критично підбираємо первинний матеріал», - розповідає Андрій Прусік.  

Він переконаний, діти заслуговують на найкраще.

151523«Дорослі можуть обходитися тим, що є, так вже склалося. Ми коли багато працюємо – забуваємо поїсти. Якщо пізно лягли спати – це наші проблеми і тільки ми самі несемо за себе відповідальність. А от діти – це зовсім інше. У них в житті ще буде багато всього, тому я впевнений, поки ми за них відповідаємо треба їм давати все найкраще. Як і кожен чоловік я спочатку мало що знав про дитячий одяг. Але тепер знаю про це все. Розміри,  тканини, популярні серед дітей малюнки, на що потрібно звернути увагу батькам при виборі того чи іншого продукту. Ця справа вже давно займає велику частину мого життя», - говорить Андрій.

Далеко не всі в Україні розуміють як влаштований виробничий процес, скільки часу і сил потрібно для того, щоб маленький повзунок чи футболка нарешті знайшли своїх власників. Тому часто у своїй роботі стикається з тим, що люди вимагають обґрунтувати ціну на той чи інший товар, хочуть переконатися у натуральності тканин, підібрати для себе те, що потрібне саме їм.  

«Не знаю хто назвав легку промисловість легкою. Вона зовсім нелегка, навіть дуже важка. А в теперішніх умовах нестабільності працювати зі ставкою на те, щоб зробити якісний, модний і головне доступний одяг зовсім складно. Але ми стараємось. І точно не будемо зраджувати своїх цінностей», - переконаний підприємець.

За його словами, незважаючи на складні часи, які переживає Україна, високі податки та відсутність стабільної економіки той, хто хоче працювати завжди знайде можливість для розвитку.  

 «Я вдячний людям, з якими я працюю. Кожен підприємець цінує працівників, які хочуть працювати і готовий оплачувати їхню працю та партнерів, з якими можна будувати плани на майбутнє. Але проблема в тому, що таких людей з відповідним досвідом роботи знайти доволі складно. Здебільшого всі хочуть отримувати високі зарплати і мало працювати. Трудолюбство і цілеспрямованість – те, що я найбільше ціную. Рідко зустрічаються люди, які бачать загальну картину і своє місце в ній, несуть відповідальність за свою роботу. Такі працівники на вагу золота», - переконаний Андрій Прусік.

В рамках проекту підтримки львівського бізнесу ми вкотре переконуємось, у Львові є достойні люди, які працюють і виробляють якісний продукт. Тому завжди знаходять свого клієнта. І хоч дорослі оцінюють одяг за своїми критеріями, все ж найголовніше – щасливі посмішки на дитячих обличчях.  

https://lileagurt.com.ua/

https://rullonchik.com.ua/

Сайт Форпост  започатковує нову рубрику про цікаві львівські стартапи. Ми безкоштовно висвітлимо молодий львівський бізнес. Надаємо перевагу виробникам.

Шукаємо достойних людей і підприємства, які потребують медійної рекламної підтримки.

Охочих просимо звертатись за телефоном (096) 222 2525