grechuhНа Facebook-сторінці Профспілкового комітету Бурштинської ТЕС з’явилась інформація про побиття слюсаря Бурштинської ТЕС Гречуха Василя Михайловича керівниками департаменту з охорони праці Бурштинської та Добротвірської ТЕС Білоусовим Дмитром Анатолієвичем та Алієвим Мансуром Джурахоновичем.

«16.01.2017 року близько 12:00 на території котельного відділення 12 блоку Бурштинської ТЕС (біля ліфта) до Гречуха В.М. підійшли якісь люди в той час, як він вийшов з ліфта, та попросили показати документи. Він їм відповів, що документів при собі не має. Вони (як потім вияснилось, керівники департаментів по охороні праці та промислової безпеки Бурштинської ТЕС Білоусов Дмитро Анатолійович та Алієв Мансур Джурахонович, а також головний спеціаліст департаменту служби безпеки Бурштинської ТЕС Андріящук Михайло Васильович) не представились, та зачепили його за руку, намагаючись зупинити та затримати.

Він, захищаючись, відкинув руку Білоусова Д., та намагався рухатися далі в їдальню. Проте, вищевказані працівники накинулись на нього, почали виламувати та крутити руки, бити по обличчі та по тілі. Після чого кинули його на підлогу та зв’язали руки ременем.

Унаслідок таких незаконних дій працівників, які повинні дбати за охорону праці та безпеку, Гречух В. отримав травму голови та лівої руки. Ведуться слідчі дії Тисменицьким відділом поліції ГУ НП у Івано-Франківській області», – йдеться у повідомленні про нещасний випадок.

Що ж могло спричинити таку агресію з боку представників служби безпеки? Малоймовірно, що причиною побиття стала відмова показати документи.

Згідно з інформацією з власних джерел, Білоусов та Алієв є вихідцями з Донецької області. Також цікаво те, що профспілка Бурштинської ТЕС (станція підконтрольна олігарху Ринату Ахметову) виступає за повернення у державну власність усіх ТЕС. Тож, цілком імовірно, що пан Михайло став жертвою своїх політичних переконань. Підтвердити це нам, на жаль, не вдалось, бо зв’язку з Василем Гречухом немає.

Бурштинська ТЕС – одна з найбільших теплових електростанцій України, фактична потужність якої складає 1750 МВт. Станція знаходиться на перетині ліній електропередачі, що з’єднують Україну з енергосистемами Угорщини, Словаччини та Румунії.

В коментарі кореспонденту Leopolis.news Руслан Михайлович Карвацький, голова профкому Бурштинської ТЕС, розповів, що після того, як його (Гречуха В.М) обстежили в лікарні, з нього зняли побої, зробили рентген голови та лівої руки. Його обстежував лікар-травматолог і невропатолог. Вони поставили йому діагноз: закрита ЧМТ (черепно-мозкова травма), струс головного мозку.

«Коли йому дали направлення в Бурштин, то, очевидно, хтось з керівництва Бурштинської ТЕС подзвонив до головного лікаря п. Сопільника і до лікаря Бобилєва, який йому той гіпс розрізав, що йому в Галичі поставили», – каже Руслан Карвацький.

«На Бурштинській ТЕС планують звільнити ще 200 людей. Вони (керівництво), просто не дають кожному працівнику дихати», – так Руслан Карвацький прокоментував побиття Василя Гречуха.

Нагадаємо, активісти вимагають націоналізувати підприємства Ахметова.

Юрій ЛУЖНИЙ, Leopolis.news