2537547Це війна без правил, бо це війна за капітали.

Історія про затримання 29 липня у Мінську найманців приватної військової компанії «Вагнер»(читай: спецпідрозділу військової розвідки Росії) і український слід у нейтралізації російських терористів продовжує отримувати розкрутку. Це тільки початок. Схоже, нас чекає тривале протистояння. А в тім, все по порядку.

Щоб у майбутньому не писали про сенсаційний фейк російських підрозділів інформаційно-психологічних операцій, цю історію слід поділити на дві частини. Перша – це саме інформаційно-психологічна операція Кремля, щоб відвернути увагу білорусів від появи російських терористів у Мінську і перевести стрілки на Україну. Блискуча операція! Друга – це інформаційний олігархічний вкид фінансових кланів, яких відтіснили від годівниці й які хочуть повернути статус-кво. Це мій погляд на дальшу розкрутку історії з «вагнерівцями»(читай: терористами, підконтрольними російській військовій розвідці).

Перша серія закінчилася. Почалася друга. Тривала і дуже довга.

Я щойно здав до друку дуже цікавий роман про ігри російської та української розвідок. В основу лягли реальні події російсько-української війни. У романі «Блондинка для олігарха» служба безпеки українського олігарха виставила на російському сайті файли з особовими справами офіцерів спецпідрозділу української розвідки. Це була банальна помста, хтось щось не поділив, хтось комусь не те сказав. Росіяни скористались із ситуації і перетворили службу безпеки олігарха на свою філію.

Олігархи, які тримають своїх робітників у злиднях, а зароблені багатства перетворюють у зелені папірці й вивозять за кордон, не зупиняться ні перед чим. Вони можуть за великі капітали навіть піти на зраду. Це в романі, де олігархів чекає несподіваний і сумний фінал.

А в житті? В житті олігархічні спецслужби і контрольовані олігархічні ЗМІ перетворилися в могутню зброю для досягнення меркантильних планів.

Так що найближчим часом нас чекає тривалий серіал боротьби незадоволених олігархів на своє місце під сонцем. У бій підуть усі засоби, бо це війна без правил і законів. Та й олігархічні вкиди, як показує українська дійсність, більш небезпечні, ніж російські інформаційно-психологічні операції на території України.

Нам буде сумно, бо вони напакостять і втечуть, а ми залишимося.

А тепер трохи реклами: читайте мої романи про ігри розвідок «Помста оперативника розвідки», «Невидима павутина», «На лінії зіткнення. Любов і ненависть», «Блондинка для олігарха» і зрозумієте, звідки беруться сенсаційні фейки і хто за ними стоїть. Великі гроші! Вони більш дієві й небезпечні, ніж інтриги спецслужб.

Богдан КУШНІР, автор вже четвертого роману про ігри розвідок і колонки «Ракета для олігарха» в Українській правді.