100051377 554157428807103 4338419681997094912 nМикита Хрущов має досить мутну репутацію серед народу заради своїх експериментів , але він розпочав будівництво житла для народу, чим Сталін абсолютно нехтував. Ліквідував ГУЛАГ. Однак вбивства Бандери та Архієпіскопа Ромжі на його совісті. Знаємо як товк мештом по трибуні в ООН. Був Першою особою большевицької України. В кінці 50 их драстично скоротив армію і при цьому створив міжконтинентальні балістичні сили. Чомусь дав Героя СССР Єгипетському Президенту Насеру і його віце президенту. Помирився з Тіто і посварився з Мао, але передав Китаю   технологію ядерної зброї.

Чомусь мало уваги приділяємо його жінці Ніні Кухарчук, що Народилася в українській сім'ї на Холмщині. Була мудрою дитиною і її відправили в місто до родини вчитися! Так само як мою бабцю в тому самому 1913 році відправили в Перемиську гімназію, як єдину достойну з 12 дітей.

Ніна Навчалася в гімназіях міст Любліна і Холма. Вільно володіла українською, російською, польською та французькою мовами, вивчала англійську. В утвореному в тому ж році ЦК КПЗУ вона була призначена завідувачем відділом з роботи серед жінок. Розумна і освічена, вона прекрасно розбиралася в економіці і нерідко впливала на рішення Хрущова-Рофеллер після бесіди з нею здивовано заявив, що Ніна Кухарчук непогано розбирається в економіці!

Ніна Петрівна не дуже-то любила облаштування побуту. Сім’я жила на казенних квартирах, господарство вели співробітниці із обслуги. А дружина партійного начальника пропадала на роботі. Вона першою з жінок совіцьких керівників супроводжувала чоловіка в зустрічах на найвищому рівні і царська гімназія себе показала. Ось знамените фото подружжя Хрущових з зустрічі американською президентською парою і ті виглядають більш провінційно! А дивиться на фото Ніна Кухарчук дууже хитро! Вживаю її реальне прізвище, бо оформили стосунки в ЗАГСІ вони з Микитою лише в 1965 році!

Хрущова російська пропаганда звинувачує в передачі Криму Україні. Хоч замовчують факт, що рускі ,що переселили в благодатний Крим з   неродючої Півночи,вміли садити там тільки бульбу і капусту, які там не могли рости! І довели (та й доведуть ще раз!) Крим до стану, до якого рускі доводять все! Руїна!

Але цікавезний факт в книжці прекрасного історика Сергія Плохія .Після   поділу Польщі разом з Німеччиною в 1939 році Хрущов, що очолював Україну вже рік намагався приєднати до України наші етнічні території Стародубщину та Берестейщину, але Сталін віддав їх Білорусі.

В березні 1944 року в виступі у Верховній Раді УРСР він сказав – Український народ добиватиметься включення до Української радянської держави таких одвічних українських земель, як Холмщина, Грубешів, Замостя, Томашів і Ярослав! Ця заяву привітали бурхливими оплесками. Забув щоправда про Лемківщину… Ну правдивий український націоналіст!

Тепер просте питання – хто з наступних українських керівників сказав правду Лише Микита!

Може Микиту треба переоцінити, але пам’ятника не поставимо…