ccebda3 759Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів, наскільки є можливим, що Львів виключать із культурної спадщини ЮНЕСКО. «Хто поширює такі плітки, я знаю. Я вважаю, що ці люди роблять величезне зло...

Я відвідував двічі конференцію ЮНЕСКО. У резолюції по Львову не було жодного натяку на виключення. Йшлося лише про те, що треба написати програму керування пам'ятниками

Угоду з ЮНЕСКО укладає не міська адміністрація, а держава. Ми пишемо звіти в ЮНЕСКО, хоча це є обов’язком Мінкульту. Якщо говорити, чи виженуть нас з ЮНЕСКО, то це питання до Мінкульту», - говорить Юліан Чаплінський.

При цьому він нагадав, що за всю історію було лише два міста виключено зі списку ЮНЕСКО: Дрезден та одне в Арабських Еміратах. У Арабських Еміратах біля мечеті будували хмарочос. Дрезден виключили через міст.

«ЮНЕСКО – це не каральний меч, яких хоче залучити до себе, а потім шантажувати, що вижене. По великому рахунку це міжнародна ГО. Люди повинні розуміти, що помикати питанням ЮНЕСКО і політизувати його – це різні речі. Львів на фоні столиці виглядає дуже-дуже непогано», - зрезюмував в інтерв'ю Дивись.інфо Юліан Чаплінський.