The Church of the Holy Spirit
Храм Зіслання Св.Духа у с.Потелич Жовківського району
У межах охорони культурної спадщини, на Львівщині реставрують храми внесені до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Про це 12 лютого під час звіту повідомила т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Оксана Ткачук.

«У 2017 році у нас виготовили проектно-кошторисну документацію для усіх храмів, внесених до списку ЮНЕСКО, зокрема для чотирьох храмів», - повідомила Оксана Ткачук.

Відтак, виготовили проектно-кошторисну документацію для виконання ревіталізації Архикатедрального собору Св.Юра у м.Львові.

Також виконали поточний ремонт системи пожежогасіння, електромережі та сигналізації храму Зіслання Св.Духа у с.Потелич Жовківського району.

Окрім того, завершили реставраційні роботи аварійних ділянок галереї храму Св. Юра у м.Дрогобичі.

У минулому році на Львівщині також виготовили проектно-кошторисну документацію для 18 пам’яток архітектури, виготовили облікову документацію для 363 об’єктів культурної спадщини, завершили реставрацію пам’яток у с.Дернів Кам'янка-Бузького р-ну та с.ЛопушанкаТурківського р-ну.

«У селі Лопушанка минулоріч ми відрестарували пошкоджений від пожежі іконостас», - додала Оксана Ткачук.

Продовжили реставрацію пам’яток у с.Лоні Перемишлянського району, смт Підкамінь Бродівського району і смт Поморяни Золочівського району та у містах Буську і Дрогобичі.

У планах департаменту на 2018 рік - виготовити паспорти для 200 об’єктів культурної спадщини та завершити реставрацію не менше 5 пам'яток архітектури області.