1 Фрагмент генплану Львова
Фрагмент генплану
Із 6 лютого 2018 року до 5 березня 2018 року триватиме громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території в районі вул. Лижв’ярської у м. Львові. Проектом ДПТ охоплено територію, площею приблизно 2,2 га, яка включає ділянки забудови №№ 7,7а,16-40 на вул. Лижв’ярській і обмежена територією Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького.

Замовником даної містобудівної документації є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроект». 19 лютого 2018 року відбудеться зустріч з головним архітектором проекту. Місце проведення: Великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок,1). Початок о 18.00.

Відповідно до пояснювальної записки проекту, головним завдання ДПТ є деталізація планувальної структури і типу забудови на території проектування згідно з рішенням генплану м. Львова з уточненням планувальних рішень на окремих ділянках, в тому числі, з врахуванням ініціативи гр. Сердюк Г.В. (власниці будівлі та земельної ділянки на вул.. Лижв’ярській 30) щодо реконструкції житлового будинку з пристосуванням його під готель.

Відповідно до ескізного проекту, на ділянці передбачено реконструкцію існуючої двоповерхової будівлі із добудовою і надбудовою до 4-х поверхів для розміщення готелю на 16 номерів та ресторану в цокольному поверсі. Максимальна висота проектованого готелю не може перевищувати 13,95 м.