54541531УКУ очолив рейтинг ВНЗ України. Згідно з дослідженнями журналістів сайту Texty.org.ua саме сюди вступають абітурієнти з найкращими результатами ЗНО. Схема за якою складали рейтинг напрочуд проста, але справедлива : найуспішніший навчальний заклад — це той, у якому вчаться найрозумніші студенти. Про це повідомляє сайт ПроЛьвів.

«Ми вирішили рейтингувати ВНЗ по тому, який рівень ЗНО у її студентів. Ми виходили з простої думки, що чим вище рейтинг ЗНО у студентів, тим вище рівень ВНЗ», - кажуть автори рейтингу.

З львівських ВНЗ до топ десятки потрапили також: Львівський медичний університет імені Данила Галицького – 5 місце та Львівський національний університет імені Івана Франка – 7 місце, а ось НУ «Львівська політехніка» дісталося 16 місце у рейтингу ( для порівняння, середній бал ЗНО студентів тут – 165,2).

Журналісти які робили своєрідний моніторинг у 2011 році, говорять, що зміни за 7 років майже не помітні, центрами освіти незмінно залишаються Київ, Львів і Харків, а давно визнані батьками і студентами заклади лише закріпили за собою позиції у топі. Проте УКУ вперше з’являється у подібних рейтингах, але якщо вірити результатам, зостанеться на верхівці на довго (середній бал ЗНО студентів 182.5).

Трійку лідерів замикають – КНУ ім. Шевченка та Могилянська академія, також, серед усіх Київських вишів у десятку потрапили ще – Національний медичний університет імені Богомольця – 4 місце, й Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» – 6 місце, а ось доволі популярний серед абітурієнтів Національний авіаційний університет розташувався у рейтингу аж на 28 позиції (середній бал ЗНО студентів 158,7).

При складанні рейтингу також враховували кількість публікацій, та кількість цитувань за 2017 рік. Також журналісти вираховували вартість навчання порівнюючи її з середньою вартістю. Розпізнати хороший і поганий ВНЗ насправді просто, основна ознака «недобросовісних»: вони беруть до себе усіх охочих , тобто зачасту вступників, що не здатні скласти ЗНО на високому рівні.