Shodnitsa 1024x678Шість населених пунктів дали згоду на добровільне об’єднання навколо Східницької ОТГ. Про це повідомляє ІА ZIK. 

Східницька  селищна рада своїм рішенням ще в квітні 2015 року ініціювала створення  територіальної громади з центром у Східниці.  Згідно діючої постанови Кабміну,  було передбачено створення Східницької ОТГ, до якої мали увійти  дев’ять населених пунктів. Шість сільських рад вже дали згоду на об’єднання. А саме Бистрицька-Гірська, Старокропивницька, Ластівківська, Головська, Опаківська сількі ради та Східеицька селищна рада пройшли всю процедуру про добровільне об’єднання, проведено громадські слухання та прийнято рішення рад.

Зараз аналогічна  робота проводиться ще в трьох населених пунктах прилеглих до Східницької ОТГ.

На думку голови Дрогобицької районної ради Михайла Сікори,  об'єднання навколо Східницької ОТГ дасть можливість утворити унікальну туристично-рекреаційна зону, яка б дала поштовх розвитку усього регіону.

«Якщо утвориться така об’єднана громада, то це буде в майбутньому  новою Швейцарією в горах Карпатах», – сказав голова райради.

Михайло Сікора  зазначив, що обласна влада має власне бачення скільки в районі має бути об’єднаних громад. Згідно перспективного плану, затвердженого сесію Дрогобицької районної ради, у районі має бути утворено сім громад.

 «У мене є своє бачення щодо утворення об’єднаних громад в районі. Якщо це буде потрібно, то  буду брати участь в засіданнях обласної ради та відстоювати позицію громади, яка мене обирала»,– наголосив голова райради.