lviv7У ЛКП «Львівелектротранс» напрацювали зміну тарифу і передали його в управління транспорту. Про це повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, пише Дивись.info.

«Львівелектротранас» має на меті знову змінити тариф на перевезення у трамвая та тролейбусах. За їх словами, теперішня вартість квитків занижена.

«Ми напрацювали зміну тарифу. Зараз передали в управління транспорту, відповідний департамент міськради, щоби вони опрацювали його з відповідними державними органами і виконком міг затвердити рішення», — каже Олег Береза.

За словами радника міського голови Львова Андрія Білого, на зміну тарифу впливає зміна мінімальної заробітної плати, вартість електроенергії та покращення умов для пасажирів.

«У нас кожні півроку змінюється мінімальна заробітна плата. Коли говоримо про тариф, ми не можемо говорити, що заробітна плата у 3700 може заохотити водія працювати 160 годин на місяць. Ми маємо платити 8-10 тисяч гривень водію за те, щоби він хотів брати на себе відповідальність і йти в ті умови, які зараз існують на підприємстві. Крім того, ми поруч із Польщею, яка пропонує заробітну плату понад 20 тисяч. Тому у тариф ми закладаємо ті заробітні плати, які би могли стримати людей тут працювати. Також щомісяця зростає вартість електроенергії. Крім того, ми покращуємо умови для пасажирів — встановлюємо, наприклад, пічки. А з ними росте і споживання електроенергії. У січні плата за користування пічками склала мільйон гривень», — каже Андрій Білий.

За словами Олега Берези, одна з причин також — відмова приватних перевізників возити пільговиків.

«За нашими підрахункам, якщо у грудні відсоток перевезень становив 60% від загальної кількості, то на сьогодні ми перевозимо вже 70%. А коли настане тепло, то кількість може сягнути 80%. Відтак, у нас зменшується кількість тих, хто буде платити», — зазначає директор підприємства.