168 80103 660x330
Фото: policja.waw.pl
У Варшаві через національну приналежність 27-річний чоловік кулаками побив двох громадян України. Інцидент стався в автобусі в районі Воля у столиці Польщі кілька днів тому. Про це пише POLUKR.net з посиланням на сайт варшавської поліції.

Патрульні, які отримали повідомлення про побиття двох чоловіків в автобусі, оперативно прибули на місце події. Там правоохоронці з’ясували, що чоловіки чекали на транспорт на автобусній зупинці. Коли вони заходили в автобус, одного з них штовхнув якийсь чоловік. Після того, як автобус рушив, той самий чоловік підсів до них, почав бити їх кулаками по голові й ображати через їхню національну приналежність у присутності інших пасажирів. Коли автобус зупинився, чоловік вибіг. На місце події приїхала «швидка», яка доправила потерпілих до лікарні, а також правоохоронці.

Поліцейські розпочали розслідування. Вони зібрали оперативні дані, провели огляд, а також опитали свідків і вилучили записи з камер відеоспостереження. Завдяки отриманій інформації вдалося встановити особу нападника – ним виявився 27-річний чоловік. Поліцейські провадили нагляд за місцями, в яких він міг з’явитися. Помітивши чоловіка, який саме заходив у крамницю, його затримали та доправили до поліцейського відділку.

Справу передали у прокуратуру. Прокуратура висунула 27-річному нападникові звинувачення у побитті на національному ґрунті з хуліганських міркувань. Такий злочин передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.